Mok: Modern Tekniklerle Doğu'nun Zarifliğini Harmanlayan Ofis Tasarımı

Chen Fengfeng ve Jiang Baoyi'nin İç Mekan Tasarımında Doğu'nun Sessiz Zarafeti

Modern ifade tekniklerinin kullanıldığı ofis mekanında, Doğu'nun sessiz ve zarif havası yaratılarak benzersiz bir Doğu çekiciliği ortaya çıkarıldı. Geleneksel ofis formunu avant-garde düşüncelerle terk ederek, enerji dolu bir ofis mekanı yaratıldı.

Chen Fengfeng ve Jiang Baoyi tarafından tasarlanan bu proje, bir tasarım stüdyosunun ofis alanını kapsıyor. Gelecek belirsiz ve değişken olduğu gibi, mürekkep gibi değişkendir. Beyaz kağıt üzerinde doğal ve özgürce yürüyen tasarım, sürekli ve değişken ritmi ile "renkli" bir mekan ruhu çiziyor.

Proje, bir ofis binasında yer alıyor ve 155 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Bu sınırlı alanda, ofis çalışmaları, karşılama ve etkileşim için özel alanlar bulunuyor. Tasarım, form ve yapının yaşam bağlamında çağdaş sanatla bütünleşerek, duyusal algının ve hayali mekanın sınırlarını araştırıyor.

Asma tavan, bir avluyu taklit ederek mekanın görsel algısını artırır, insanlara daha zengin mekansal katmanların psikolojik yanılsamasını verir ve aynı zamanda bir mekansal manzara işlevi görür. Bu tasarım, işlevsel gereksinimleri ve kullanım kolaylığını karşılamasının yanı sıra, bu mekanın etkileşim, iletişim ve eğlence işlevini oynayabileceğini umuyor.

Chen Fengfeng ve Jiang Baoyi, doğal, uyumlu, saf ve basit bir tarzla, üç boyutlu yapı ve zengin katmanlara sahip değişken bir mekan yaratıyor. Bu sayede, geniş ofis atmosferinde doğaya dönüş hissi yaşayan herkes, kalbinde huzur ve barışı elde edebilir.

Proje, Eylül 2020'de Çin'in Fuzhou şehrinde tamamlandı. Tasarım, belirli bir tarz veya kaynağa dayanmaktan çok görsel ve duygusal çekiciliğe dayanıyor. Tasarım, boş binada oturmayı, onunla tekrar tekrar sessiz bir diyalog kurmayı, ilk fikrinizi dökmeyi, sıcak ve sessiz zamanın tadını çıkarmanızı ve kalbinin en gerçek duygularını bulmanızı sağlar.

2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerirken, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen Fengfeng,Jiang Baoyi
Görsel Kredileri: Image #1: Photografer Shi Kai, Mok · Office,2020. Image #2: Photografer Shi Kai, Mok · Office,2020. Image #3: Photografer Shi Kai, Mok · Office,2020. Image #4: Photografer Shi Kai, Mok · Office,2020. Image #5: Photografer Shi Kai, Mok · Office,2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Chen Fengfeng, Jiang Baoyi
Proje Adı: Mok
Proje Müşterisi: Chen Fengfeng,Jiang Baoyi


Mok IMG #2
Mok IMG #3
Mok IMG #4
Mok IMG #5
Mok IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun