Shenzhen Jiangangshan Tepesi Parkı: Doğa ile Uyumlu Yol Gösterme Sistemi

updesign, doğa ile uyumlu bir yol gösterme sistemi tasarladı

Shenzhen'deki bir belediye parkı için tasarlanan yol gösterme sistemi, doğal çevreyle uyumlu bir şekilde entegre oluyor ve ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sunuyor.

Shenzhen Jiangangshan Tepesi Parkı, bir baraj gölüne, bazı erken dönem yüksek kaliteli konutlara ve okul bölgelerine yakın bir konumda bulunuyor. Bu nedenle, tasarımın, çoğunlukla parkın yollarına aşina olan komşu ziyaretçiler için mevcut ekolojik deneyimi koruması gerekiyordu. Bu gereksinim doğrultusunda, updesign, yol gösterme sisteminin temel işlevini yerine getirirken, tüm sistemi doğal çevreyle uyumlu bir şekilde entegre etmek için düşük kontrastlı renkli siluet sanat etkisini benimsedi.

Projenin ana görsel unsurları olarak Henri Rousseau'nun izlenimci tarzı bu projeye ustaca uygulandı. Yol gösterme işaretleri, parkın çeşitli yerlerinde ilginç izlenimci-illüstrasyon siluetleri olarak tasarlandı, böylece ziyaretçilere sakin bir ekolojik tepeli atmosfer yaratıldı. Sanatçının düşünceleri ve projenin amaçları, insan ve doğa arasındaki uyum kavramıyla uyum içinde yansıtıldı.

Yol gösterme tabelaları, herhangi bir kaynak veya kıvrım olmadan sadece el işçiliği teknolojisi gerektiriyor. Bu nedenle, sanatsal olarak delinmiş ve bütün olarak bükülmüş bir görünüm elde etmek için yüksek kaliteli metal malzemelerin sert ve dayanıklı olması gerekiyor. Tabelalar, çocukların bu ilginç tabelalarla özgürce etkileşime geçebilecekleri şekilde düşük bir konumda yerleştirildi ve tabelaların yuvarlak kenarları ve delikli desenleri dikkatlice tasarlandı.

Proje, sanat tarihini tarayarak, siluet stili için bir örnek olarak dünyadaki ünlü sanatçılardan birinin illüstrasyon eserlerini seçme süreciydi. Aslında, birçok illüstrasyon eseri siluet yapmak için uygundur, ancak azı, çeşitli yol gösterme işaretlerinin farklı uygulama senaryolarında karşılaması gereken hayvanların ve bitkilerin canlılığını belirgin bir estetik süsleme duygusu ile doğru bir şekilde tasvir edebilir. Bu projede, zanaat etkileri ve sanatsal tarz arasındaki dengeyi aramak için çok zaman harcandı.

Projenin en büyük zorluğu, tek bir işaret tabelasını bir araya getirmekti. Yarı el yapımı el sanatlarına rağmen, uçtan uca kombinasyon hala makinenin hassasiyetini gerektiriyor. Ayrıca, delikli desenlerin yuvarlak kenarlarının düzleştirme işlemi, milimetre hassasiyetindeki dahil açı detaylarına dayanan işçilerin dikkatini ve niceliksel standartların kalite kontrolünü gerektiriyor. Bu detaylar, dönüşüm sonrası orijinal eserlerin tarzını korumak için özellikle önemlidir.

Shenzhen Jiangangshan Tepesi Parkı'nın yol gösterme sistemi, 2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor ve mükemmellik seviyesini gösteriyorlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Updesign
Görsel Kredileri: Updesign
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Yi(creative director) Wen Yuehua(project manager) Shen Hang(designer)
Proje Adı: Shenzhen Jiangangshan Hill Park
Proje Müşterisi: Updesign


Shenzhen Jiangangshan Hill Park IMG #2
Shenzhen Jiangangshan Hill Park IMG #3
Shenzhen Jiangangshan Hill Park IMG #4
Shenzhen Jiangangshan Hill Park IMG #5
Shenzhen Jiangangshan Hill Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun