Emotions: Duyguların Görsel Dünyadaki Yansıması

Rui Ma'nın Duyguları Görselleştiren Poster Serisi

Psikoloji kitapları okurken aklına gelen bir soru üzerine harekete geçen tasarımcı Rui Ma, duyguların görsel dünyada nasıl bir karşılığı olabileceğini merak etti ve bu düşünceyi bir poster serisine dönüştürdü.

Emotions, dört farklı temel duyguyu - Neşe, Öfke, Üzüntü ve Korku - temsil eden bir poster serisi. Posterler, duygular ile yüz ifadeleri arasındaki bağlantıyı görsel formda gösteriyor. Her bir tasarım, kendi ızgarasında, soyut illüstrasyonlar, canlı renkler ve dinamik tipografi ile oluşturuldu. Aynı zamanda, her grafik, illüstrasyon ve tipografi kendi başına bir tasarım olarak da işlev görüyor.

Posterler, Adobe Illustrator ve Photoshop kullanılarak oluşturuldu ve tasarlandı. Her poster uygulaması, boyutuna bağlı olarak kendi benzersiz formunda tasarlandı. Aynı zamanda, tüm poster tasarımları bir sistem olarak işliyor.

Emotions projesinin araştırması, konu hakkındaki internet bilgilerine dayanıyordu. Duyguların hem soyut hem de temsili olabilmesi, projenin zorluklarından biriydi. Duyguları neşeli ve çağdaş tasarım/illüstrasyon stilleriyle görselleştirmek nasıl olurdu? Yüz ifadeleri ve duygular arasındaki bağlantı üzerine yapılan araştırma da bir zorluk oluşturdu, ancak ilginç bir konuydu.

Emotions, dört farklı temel duyguyu görsel formda temsil eden bir poster serisi. Dört duygu; Neşe, Öfke, Üzüntü ve Korku. Tasarımcı, duygular ve yüz ifadeleri arasındaki bağlantıyı göstermek için çağdaş görsel dil, soyut illüstrasyonlar, canlı renkler ve dinamik tipografi kullandı. Bu tasarım sisteminde, her görsel dil kendi başına bir tasarım olarak işlev görüyor. Aynı zamanda, tüm poster tasarımları bir sistem olarak işliyor.

Emotions, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel en iyi uygulamaları ve yetkin teknik özellikleri entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya oluşturmaları için takdir edilirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rui Ma
Görsel Kredileri: English font: Raoul Audouin & Velvetyne Type
Proje Ekibi Üyeleri: Rui Ma
Proje Adı: Emotions
Proje Müşterisi: Rui Ma


Emotions IMG #2
Emotions IMG #3
Emotions IMG #4
Emotions IMG #5
Emotions IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun