Shangrao'nun Çiçek Denizi: Wuyue Plaza

Qingdao Tengyuan Design, Yerel Kültürü Yansıtan Parametrik Tasarımı ile Öne Çıkıyor

Shangrao'nun çiçeklerinin dört mevsim boyunca açtığı konseptiyle tasarlanan Wuyue Plaza, Qingdao Tengyuan Design tarafından tasarlandı. Bu alışveriş merkezi, yerel kültürü yansıtan özgün bir cephe tasarımına sahip.

Qingdao Tengyuan Design, Wuyue Plaza'nın tasarımında, Shangrao'nun en güzel manzaralarından biri olan çiçek denizini yansıtmayı hedefledi. Bu amaçla, farklı derecelerde çiçek açan bir cephe tasarımı oluşturuldu. Gündüzleri çeşitli çiçekler açarken, akşamları aydınlatma tasarımı sayesinde farklı desenler oluşturuluyor ve Shangrao'nun gece gökyüzünü aydınlatıyor.

Projenin en dikkat çekici özelliği olan cephe tasarımında, alışveriş merkezinin formunun yerel özellikleri en iyi şekilde yansıtması hedeflendi. Cephe tasarımı, perde duvarın derinleştirilmesi ve aydınlatma işbirliği ile gerçekleştirildi. Bu sayede, Shangrao'nun çiçek denizi cepheye yansıtıldı ve çiçeklerin açması sağlandı.

Proje, Eylül 2017'de başladı ve Haziran 2019'da Çin'in Jiangxi Eyaleti, Shangrao Şehri'nde açıldı. Tasarım sürecinde, Huahai tasarımının benzersiz cephe formunu yerel özelliklerle birleştirmek ve cephe petal ünitesinin değişimi aracılığıyla tasarım fikrini sunmak en büyük zorluk oldu. Ancak sonunda, üçgenin standart olarak alındığı sekiz standart ünite tamamlandı ve birlikte "Çiçek Denizi" etkisi oluşturuldu.

Wuyue Plaza, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Qingdao Tengyuan Design, Wuyue Plaza projesinde, yerel kültürü yansıtan ve çiçek denizini yansıtan benzersiz bir cephe tasarımı oluşturmayı başardı. Bu tasarım, Shangrao'nun en güzel manzaralarından birini yıl boyunca korumayı ve bu güzelliği yerel halk ve ziyaretçilerle paylaşmayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tengyuan Design
Görsel Kredileri: Image#No1:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image#No2:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image#No3:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image#No4:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image#No5:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Jinbo Tang Wenlve Wang Dong Liu Zheng Huang Jiahui Feng Yehan Wang Nannan Dai Bei Chen
Proje Adı: Wuyue Plaza of Shangrao
Proje Müşterisi: Tengyuan Design


Wuyue Plaza of Shangrao IMG #2
Wuyue Plaza of Shangrao IMG #3
Wuyue Plaza of Shangrao IMG #4
Wuyue Plaza of Shangrao IMG #5
Wuyue Plaza of Shangrao IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun