Elegant Simetri: Li Hut Chin'in Olağanüstü Evi

Estetik ve İşlevselliği Buluşturan Bir Mimarlık Harikası

Li Hut Chin tarafından tasarlanan bu konut, sahibinin tercihlerine ve ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış bir başyapıttır. Simetri kavramını ve huzur veren bir atmosferi yansıtan tasarım öğeleri ile dikkat çeker.

Evdeki orijinal düzeni koruyan Chin, evin ana halka alanı olan birinci katı, simetri kavramını sergileyen ve huzurlu bir atmosfer yaratan tasarım öğeleri ile donatmış. Ziyaretçiler mekana adım attıklarında beyaz mermer duvarlar ve siyah gömme dolaplarla karşılaşıyorlar. Uyumlu yumuşak döşemelerin kombinasyonu, simetrik bir görsel etki yaratan bir son görünüm oluşturuyor.

Giriş holünün ötesinde, hem bir oturma odası hem de bir yemek odası olarak işlev gören açık bir alan bulunuyor. Gümüş mermerli, segment desenli döşeme tasarımı duvarlara kadar uzanıyor. Bir duvar, döşeme karolarıyla aynı malzemeden yapılmışken, ana duvar olan karşı tarafta, beyaz alanın üzerinde alternatif bir görsel odak oluşturan metalik sıcak gri ve altın çizgiler zarifçe kompoze edilmiş.

Özel yatak odaları ikinci kattan dördüncü kata kadar yer alıyor. İkinci katta bulunan ana yatak odası, ev sahibinin ana yaşam alanıdır. Ev sahibinin evine döndükten sonra ofisle online video ile iletişim kurma isteğine yanıt olarak, yatak odası ve çalışma odası özel olarak entegre edilmiştir. Koyu ahşap masa ve büyük duvar dolapları, bir kahve dükkanı veya retro bir barın atmosferini yansıtan bir mekan oluşturuyor.

Masanın yanında, kayar kapının deseni, Klimt'in ünlü bir resmini taklit ediyor ve banyoları ustaca gizlerken pratikliği ve estetiği dengeliyor. Tasarımcı, dikkatli düzenleme ve yerleştirme ile zengin sanatsallık ve renklerle dolu bir zarafet yaratıyor.

Yemek alanı, mermer döşeme ve ana duvar tarafından yaratılan huzurlu hislerin devam ettiği açık alanın ikinci yarısında yer alıyor. Dairesel lambalarla üst tavan ve fileler, mekana pürüzsüz bir dokunuş ekleyen köşeleri ve kenarları vardır. Yemek alanının arkasındaki büyük siyah ahşap ızgaradan yapılmış kayar kapı, yemek hazırlarken mutfaktan gelen dumanları engellerken, mutfakta kısmi bir şeffaflık sağlar ve ışığın ve iletişimin zamanında geçmesine izin verir.

Proje, 2020 yılının Ocak ayından Ekim ayına kadar Taoyuan County, Taiwan'daki Yangmei Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetenekli teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: LI HUT CHIN
Görsel Kredileri: Image#No1-5: Photographer(Photographer/Leader) LDK studio,Elegant Symmetry,2020
Proje Ekibi Üyeleri: LI, HUT CHIN
Proje Adı: Elegant Symmetry
Proje Müşterisi: LI HUT CHIN


Elegant Symmetry IMG #2
Elegant Symmetry IMG #3
Elegant Symmetry IMG #4
Elegant Symmetry IMG #5
Elegant Symmetry IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun