Q Shinshu Apple Pie Laboratory: Basitliği ve Orijinalliği Kutlayan Bir Marka Kimliği

Nobuya Hayasaka, Elma Lezzetini Öne Çıkaran Minimalist Bir Tasarım Oluşturdu

Q Shinshu Apple Pie Laboratory, elmanın doğal lezzetini vurgulayan bir marka kimliği ile dikkat çekiyor. Tasarımcı Nobuya Hayasaka, gereksiz süslemelerden kaçınarak ve malzemelerin doğal renklerini kullanarak markanın "elma lezzetini koruma" vizyonunu yansıtan bir konsept oluşturdu.

Q Shinshu Apple Pie Laboratory, elma turta uzmanı bir mağaza için markalaşma projeleridir. Mağaza adı "Q"nun iki tipografisi, bir elma motifini kullanarak oluşturuldu ve bu, mağaza simgesi haline geldi. Bu basit ve anlaşılır simge, aydınlatma, tabureler, üniformalar ve ambalajlar gibi tüm marka araçlarının tasarımında kullanıldı. Bu birleşik dünya görüşü ile müşterilerle iletişim kurarak, mağazanın elmalara olan bağlılığı müşterilere aktarıldı.

Mağazanın "malzemelerin tadını olduğu gibi çıkarma" konseptine uygun olarak, iç mekan ve ambalajlar aşırı renklendirme veya işlem yapmadan tasarlandı, beton, ahşap ve kağıdın renklerinden en iyi şekilde yararlandı. Tasarım, malzemelerin basit renklerinde simge markanın kırmızısının bir aksan olarak görünecek şekilde ayarlandı.

Mağaza ziyaretçileri, tutarlı bir dünya görüşüne sahip olabilir ve bir elma turta satın alabilirler. Müşteriler, girişteki elma sembolü olan bir perde aracılığıyla mağazaya girer ve aynı sembolle bir asma lamba altında sipariş verirler. Ardından, beklerken bir elma taburesine oturabilir, elma suyu içebilir ve taze pişmiş elma tartlarını bekleyebilirler. Başlangıçtan sona kadar mağazanın konseptini ve bağlılığını hissedebilirler, bu da onlar için özel bir deneyim haline getirir.

Q Shinshu Apple Pie Laboratory, yerel elmaların iyi bilinmemesi sorununu çözmek için kurulan bir elma turta uzmanı mağaza için markalaşma projeleridir. Tüketicilere elmaların kendilerinin tadını veren ürünler geliştirdik ve tasarladık. Her bir elma çeşidi için elma tartları yaptık ve tüketicilerin her elmanın farklı dokularını ve lezzetlerini keyif alabilecekleri şekilde tasarladık.

Elma polifenollerinin kimyasal yapı formülünü bir motif olarak kullanarak duvar işaretlerini tasarladık. Müşteriler, beklerken bu işareti görebilir ve mağazanın elmalar konusundaki araştırmasını ve bağlılığını hissedebilirler. Müşteriler, sembol logosunun şeklindeki elma ışıklarını ve elma taburelerini gördüklerinde, bunların fotoğraflarını çekip SNS ve diğer medya aracılığıyla yayınladılar. Kullanıcıların spontane bir şekilde fotoğraf çekmek isteyecekleri içerikleri mağazada kurarak, bu mağazanın varlığından daha fazla kişinin haberdar olmasını sağladık.

Q Shinshu Apple Pie Laboratory, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, teknik özelliklerinin güçlülüğü ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel düzeydeki yeteneklerini ve yeniliklerini sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nobuya Hayasaka
Görsel Kredileri: Nobuya Hayasaka
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director:Hitoshi Kobayashi Art Director:Nobuya Hayasaka Photographer:Shusaku Nagahama
Proje Adı: Q Shinsyu Apple Pie Lab
Proje Müşterisi: Nobuya Hayasaka


Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #2
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #3
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #4
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #5
Q Shinsyu Apple Pie Lab IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun