Ecoland'ın Yuecheng Anaokulu için Tasarladığı Oyun Bahçesi

Çağdaş Mimarlık ve Tarihi Mirasın Uyumu: Çatı Bahçesi

Ecoland, Yuecheng Anaokulu için tasarladığı oyun bahçesi ile çocukların doğayı keşfetmelerini ve oyun oynarken öğrenmelerini teşvik ediyor. Bu proje, tarihi bir avluyu korurken aynı zamanda çocuklara oyun oynamaları için geniş bir alan sunmayı başarıyor.

Çocukların keşif, hayal gücü ve araştırma yeteneklerini geliştirmek amacıyla tasarlanan bu çatı bahçesi, çocukları çeşitli dış mekan deneyimlerine ve sorgulamaya dayalı öğrenmeye davet ediyor. Geleneksel avluların açıklığı, üç "Kabarcık"ın tasarımında ilham kaynağı olmuştur. Bu kabarcıklar, mevcut antik ağaçları sarar ve zemin seviyesi ile çatı oyun alanı arasında önemli bağlantı noktaları sağlar.

Yuecheng Anaokulu'nun cesur çatı oyun alanı, erken çocukluk eğitimini ve doğa sevgisini teşvik etmeyi hedefleyen bir uluslararası anaokulu kurumunun yeni bir dış mekan keşif alanıdır. Peyzaj mimarları, tarihi bir avluyu saran yeni inşa edilmiş ek binanın 43,800 metrekarelik çatısını kullanmak için mimarlarla yakından çalıştılar.

Çatı alanı, çeşitli oyun alanları sunarken, tüm alanı tek bir alan olarak birleştiren belirgin bir motif kullanır. İnce dalgalı formlar, renk bantları ile kesilir ve bu bantlar, arazi yüksekliği arttıkça renk değiştirir. Bu yaklaşım, sadece estetik olarak çekici değil, aynı zamanda çocuklara topografya ve yükseklik değişikliklerini temel bir şekilde gösteren bir görsel öğrenme aracı olarak işlev görür.

Çatı oyun alanının geniş ve açık karakteri, farklı yaş gruplarındaki çocukların oyun ihtiyaçlarını karşılamak üzere özellikle tasarlandı. Bu yenilikçi tekliflerden biri, tarihi binaların etrafında dönen ve bir trisiklet pisti olarak hizmet veren sürekli bir döngüdür.

Proje, Nisan 2017'de başladı ve 2019'da tamamlandı. Çin'in Beijing şehrinde, Chaoyang Bölgesi'nde yer alıyor. Bu tasarım, 2021'de A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'nün Altın ödülünü kazandı.

Copyright hakları, 2021 yılında ECOLAND Planlama ve Tasarım Corp.'a aittir. Görsel içeriklerin telif hakları ise Arch-Exist Photograph'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ECOLAND Planning and Design Corp.
Görsel Kredileri: Image #1: Arch-Exist Photograph, Contrast,2020 Image #2: Arch-Exist Photography/Ecoland Planning and Design Corp., Tactile, 2020 Image #3: Arch-Exist Photograph, Shade Pockets, 2020 Image #4: Arch-Exist Photograph/Ecoland Planning and Design Corp.,Experimental Garden, 2020 Image #5: Arch-Exist Photograph, Bird’s Eye View, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: William Vince Abercrombie, Xiaolin Xu, David Yuezhong Chen, Xuesong Li, Yanhong Tang, Huiqun Xu, Fanyu Yan, Tian He, Jianjun Hu, Shuang Zhao
Proje Adı: Play Garden for Yuecheng Kindergarten
Proje Müşterisi: ECOLAND Planning and Design Corp.


Play Garden for Yuecheng Kindergarten IMG #2
Play Garden for Yuecheng Kindergarten IMG #3
Play Garden for Yuecheng Kindergarten IMG #4
Play Garden for Yuecheng Kindergarten IMG #5
Play Garden for Yuecheng Kindergarten IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun