Opulence Purity: Yu-Lin Shih'in Saf Güzelliği Bulma Arayışı

Modern ve Sade Bir Yaşam Alanı Yaratma Sanatı

Yu-Lin Shih, Opulence Purity adlı tasarımında, saf renkler ve temiz çizgiler kullanarak modern ve sade bir ev yaratıyor. Bu tasarım, 2022 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazandı.

Yu-Lin Shih, mekanın çeşitli maddeler tarafından sıkıştırılıp kırıldığında özünü kaybedeceğini belirtiyor. Ancak sürekli basitleştirme ve rafine etme yoluyla tadın en saf güzelliğini bulabileceğimizi ifade ediyor. Shih, bu fikri Opulence Purity adlı tasarımında hayata geçiriyor. Saf renkler ve temiz çizgiler kullanarak modern ve sade bir ev yaratıyor. Geniş pencere açılımları sadece ışığı içeri almakla kalmıyor, aynı zamanda pencerenin dışındaki yeşil bitkileri de odaya getiriyor ve manzaraya bir canlılık katıyor.

Shih, giriş holünün geniş olduğunu ve bir cam duvarın tüm yanı kapladığını belirtiyor. Delikli taban tavan pencereleri görüş alanını genişletiyor ve mimari yapı, görüş çizgisinin camdan geçmesine ve promenadı geçtikten sonra karşıdaki diğer cam pencereye düşmesine neden oluyor. Bu, görüşü açar ve aynı zamanda ilgi çekicidir. Bu tasarım, 145 metrekarelik bir alanı kaplar.

Yemek odası mutfakla bağlantılıdır ve duvar dolaplarında çok sayıda gizli depolama alanı bulunur. Bu, mekanın sadeliğini korur. Çok modern eğimli yemek sandalyesi ve başın üzerindeki yuvarlak avize birbirine yankılanır, bu kare alanı bir dokunuşla yumuşatır. Bu tasarım, Temmuz 2020'de Tayvan'da tamamlandı.

Shih, siyah-beyaz mermer duvarın mekandaki ana gövde olarak kullanıldığını belirtiyor. Siyah-beyaz mermer deseni, dev bir mürekkep sıçraması gibidir ve insanların kalplerini keşfetmek için bir mürekkep testi gibidir. Herkes ruhu yatıştıran güzelliği bulabilir. Düzensiz masa, taş tanelerinden damlayan mürekkep gibidir, bu da cansız taşı ve balkonun yeşil bitkilerini çok iyi bir şekilde bağlar, keskin ama yumuşak bir kontrast oluşturur.

Shih, mekanın çeşitli maddeler tarafından sıkıştırılıp kırıldığında özünü kaybedeceğini belirtiyor. Ancak sürekli basitleştirme ve rafine etme yoluyla tadın en saf güzelliğini bulabileceğimizi ifade ediyor. Shih, bu fikri Opulence Purity adlı tasarımında hayata geçiriyor. Saf renkler ve temiz çizgiler kullanarak modern ve sade bir ev yaratıyor. Geniş pencere açılımları sadece ışığı içeri almakla kalmıyor, aynı zamanda pencerenin dışındaki yeşil bitkileri de odaya getiriyor ve manzaraya bir canlılık katıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu-Lin Shih
Görsel Kredileri: Image #1 to #5, Photographed by Kuo-Min Lee in 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer and Director: Yu-Lin Shih Designer: Ling-Chun Tseng
Proje Adı: Opulence Purity
Proje Müşterisi: Yu-Lin Shih


Opulence Purity IMG #2
Opulence Purity IMG #3
Opulence Purity IMG #4
Opulence Purity IMG #5
Opulence Purity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun