Okuwada Architects'ın Eşsiz Salon Tasarımı: Mook

Doğal Ahşap ve Işıkla Harmanlanan Sofistike Bir Salon Deneyimi

Okuwada Architects tarafından tasarlanan Mook, doğal ahşap ve ışığın birleştiği, ziyaretçileri ve işletmecileri bir araya getiren bir saç salonu tasarımıdır.

Nakazakicho'da yer alan Mook, teraslı evler ve düşük katlı apartmanların oluşturduğu bir kasabada yer alır. Bu dar ve kıvrımlı sokaklar, insanlar ve yerel topluluk arasında bir bağlantı oluşturur. Salon binası da bu nazikçe kıvrılan sokaklara bakmaktadır ve cephe, sokakla bütünleşmiş gibi görünür.

Projenin özgün özelliklerinden biri, mekanın, sokaktan binanın arkasına kadar ışığın geçmesine izin veren boşluklar oluşturmak için yapılan yenilikçi tasarımdır. Bu boşluklar, ışığı biraz yumuşatmak ve sokaktan binanın arkasına yönlendirmek için meşe panellerle kaplıdır.

Salonun iç mekanı, testere işlemi görmüş düzensiz meşe parçalarından oluşur. Meşenin düzensizliği, dışarıdan gelen ışığı emer, derinlik kazandırır ve odaya derinlemesine nüfuz etmesini sağlar. İç mekan ayrıca dışarıya doğru genişler, bir mağara izlenimi verir, iç ve dış mekan tek bir tasarım olarak düşünülür.

Proje, 2014 Nisan'ında Osaka'da başladı ve 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmellik seviyesini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Okuwada Architects'ın bu eşsiz tasarımı, ışığın ve doğal ahşabın birleşiminden doğan sofistike bir salon deneyimi sunar. Mook, ziyaretçileri ve işletmecileri bir araya getirirken, aynı zamanda yerel topluluğun bir parçası olmayı başarıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Takeshi Okuwada
Görsel Kredileri: Photography is by Keishiro Yamada.
Proje Ekibi Üyeleri: Takeshi Okuwada
Proje Adı: Mook
Proje Müşterisi: Takeshi Okuwada


Mook IMG #2
Mook IMG #3
Mook IMG #4
Mook IMG #5
Mook IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun