Kong-Ke Müzesi: İnşaat Alanından Sanat Alanına Dönüşüm

Googoods, Kong-Ke Müzesi'nin Görsel Kimliğini Yeniden Tasarladı

Kong-Ke Müzesi, Taichung'da işçilerin dinlenmesi için bir çalışma istasyonu ile birleştirilmiş yeni tarzda bir sergi alanıdır. Googoods tarafından tasarlanan müzenin logosu, kısa çizgilerle karakterlerin tamamlanmamış formunu ifade eder. Bu konsept, inşaat alanının insanlara verdiği eksiklik ve geçiş hissinden gelir. Halkın katılımı ve iletişimi ile müzenin tam resmi tamamlanacaktır.

Googoods, Kong-Ke Müzesi'nin görsel kimliğini yeniden tasarladı. Tasarımın ilham kaynağı, inşaat alanının insanlara verdiği eksiklik ve geçiş hissi oldu. Bu konsept, halkın katılımı ve iletişimi ile müzenin tam resmi tamamlanacak şekilde tasarlandı.

Googoods, mevcut malzemeleri kullanmanın işçilerin büyük bir özelliği olduğunu belirtti. Yönlendirme sistemi, inşaat alanında sıklıkla bulunan malzeme unsurlarını kullanır: kalıp, fazla hurda ahşap, dairesel testere bıçakları ve plastik su boruları... bir düzen planı oluşturmak için. Çimento dolu boya kovaları, su boruları, polikarbonat dalga panoları ve eldivenler: bu, çeşitli inşaat alanlarında sıklıkla bulunan eşleşen element, mekandaki konumu yönlendiren bir cihaz oluşturur. Poster, görsel bir ifade olarak serigrafi için çimento torba ambalajını kullanır.

Googoods, Kong-Ke Müzesi'nin tasarımını gerçekleştirmek için çeşitli malzemeleri ve teknolojileri kullandı. Bunlar arasında kalıp, fazla hurda ahşap, dairesel testere bıçakları, boya kovaları, çimento, su boruları, polikarbonat dalga panoları, eldivenler ve çimento torba ambalajı bulunuyor. Tasarımın teknik özellikleri, yerindeki gerekliliklere göre çeşitli boyutlardadır.

Proje, 2019 yılında Haziran ayında başladı ve Kasım ayında Taichung, Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, markanın ruhunu ve özünü öğrenmek ve anlamaktı. Tasarım sürecinde aşılan yaratıcı, teknik veya araştırma zorlukları, iş kültürünün derinlemesine anlaşılması ve işçilerin mevcut malzemelerinin kullanılmasıydı.

Googoods'un Kong-Ke Müzesi tasarımı, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ettikleri için saygı görürler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: googoods
Görsel Kredileri: googoods
Proje Ekibi Üyeleri: Art Director : Chihong Chuang Graphic Design : Weichi Pai Project Manager : Iju Lin
Proje Adı: Kong-Ke Museum
Proje Müşterisi: googoods


Kong-Ke Museum IMG #2
Kong-Ke Museum IMG #3
Kong-Ke Museum IMG #4
Kong-Ke Museum IMG #5
Kong-Ke Museum IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun