WeAre4810: Laura Ferrario'nun Yenilikçi Marka Kimliği Tasarımı

Modern ve Gelenekselin Buluştuğu Yenilikçi Bir Marka Kimliği

Yenilikçi bir marka kimliği tasarımı olan WeAre4810, Laura Ferrario'nun yaratıcılığının bir ürünüdür. Bu tasarım, geleneksel değerleri modern bir çerçevede sunarak, markanın çeşitli hizmetlerini tek bir çatı altında toplar.

Laura Ferrario'nun WeAre4810 marka kimliği tasarımı, 4810 adının Grivel ailesi tarafından her zaman kullanıldığı bilgisini vurgulamak amacıyla oluşturulmuştur. Tasarım, Mont Blanc'ın yüksekliği olan 4810 metreden ilham alıyor. Bu sayı, fikirleri, nesneleri ve malzemeleri içine alan ve aynı zamanda bir sayısal formu da içerecek kadar akıcı bir anlamı temsil ediyor.

Markanın grafiksel formu, kalite ve modernliği garanti eden bir mühür gibi davranabilecek, son derece çağdaş ve sağlam sayılar kullanma fikrine dayanıyor. Bu sayılar, kendileri de bir görüntü kabı olabilirler.

4810 için yenilenme fikri, Courmayeur'deki tarihi spor ekipmanları kiralama dükkanının yenilenmesiyle başladı. Böylece, marka kavramının da evrimleşme zamanı geldi ve Rental'den Shopping'e, Food'a kadar birçok hizmeti içerecek şekilde genişletildi. Bu, daha çağdaş bir ruh yaratırken aynı zamanda geleneksel değerleri de ifade ediyor.

WeAre4810, marka kimliğinin farklı malzemeler, şekiller ve kanallar üzerinde geliştirildiği bir projedir. Broşürler, kartpostallar, alışveriş çantaları, şeker paketleri ve menüler için kağıt; dış yapı işaretleri için PVC; kahve fincanları için seramik ve üniformalar için kumaş kullanıldı. Bu, geleneksel baskıdan, serigrafiye, dijital baskıya kadar çeşitli baskı tekniklerinin kullanıldığı tamamen kapsamlı bir projeydi.

WeAre4810, A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award 2021'de Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilir.

Özetle, Laura Ferrario'nun WeAre4810 marka kimliği tasarımı, yenilikçi bir yaklaşım ve geleneksel değerlerin modern bir çerçevede sunulmasıyla dikkat çekiyor. Bu tasarım, markanın çeşitli hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak, markanın geniş kitlelere ulaşmasını sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Laura Ferrario
Görsel Kredileri: Image #No 1: Photographer Aiace Ace Bazzana, Image #No 2: Photographer Laura Ferrario, Image #No 2: Photographer ALaura Ferrario, Image #No 3: Photographer Aiace Ace Bazzana, Image #No 4: Photographer Aiace Ace Bazzana
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Laura Ferrario Copy: Chiara Villa
Proje Adı: WeAre4810
Proje Müşterisi: Laura Ferrario


WeAre4810 IMG #2
WeAre4810 IMG #3
WeAre4810 IMG #4
WeAre4810 IMG #5
WeAre4810 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun