Courbe: Metal Bükme Teknolojisinin Yeni Boyutu

Eason Yang, Bryan Leung ve Amanda Lin'in Yenilikçi Vazo Tasarımı

Tradyonel sac metal bükme sürecini başlangıç noktası olarak alan Courbe, metal bükme teknolojisinde yeni bir boyut arayışında. Bu yenilikçi vazo, iki boru metalin aynı anda bükülüp sıkıştırılmasını sağlayan bir işlemle oluşturulmuştur.

Tradyonel metal bükme teknolojisinin sınırlarını aşmayı hedefleyen Courbe, farklı şekillerde kalıplar tasarlayarak ve mevcut bükme işleme araçlarını birleştirerek, boru metallerin de bükülmesini sağlamıştır. Bu yenilikçi işleme yöntemi, iki boru metal boruyu aynı anda büküp sıkıştırabilir ve bunları herhangi bir kaynak teknolojisi olmadan birleştirebilir.

İki borunun bükülmesiyle oluşan güzel kıvrımlı şekil, benzersiz bir çiçek vazosu oluşturur ve aynı zamanda bir difüzör şişesi olarak da kullanılabilir. Üretim süreci boyunca, tasarım ve üretim ekibi, farklı metal boruların kalınlığı ve gücünün sıkıştırma yönteminde birçok değişken oluşturacağı için yoğun bir şekilde çalışmıştır.

Courbe, 304 paslanmaz çelikten yapılmıştır ve yüzey işlemi olarak Titanyum kaplama ve PVD kullanılmıştır. Büyük boyutu 3kg ağırlığında ve 90mm çapında ve 400mm yüksekliğindedir. Orta boyutu 1kg ağırlığında ve 70mm çapında ve 250mm yüksekliğindedir. Küçük boyutu ise 350g ağırlığında ve 40mm çapında ve 125mm yüksekliğindedir.

Courbe, geleneksel lazer kesim metal işleme yöntemlerini araştırarak ve yeni teknik yöntemlerle birleştirerek, geleneksel metal el sanatlarının sanatsal değer kazanmasını ve modern yaşam alanında metal el sanatlarının yeni bir hayal gücü oluşturmasını hedeflemiştir. Bu tasarım, doğal imgelem ile birleştirilerek sanatla dolu bir zanaat heykeli üretmiştir.

Parfüm difüzörü vazo, bir heykel gibi sessizce var olur. Basit çizgileri ve zarif duruşu, ondan gözlerinizi almanızı imkansız kılar. İlk bakışta yapısı basit görünse de, metal boruda hiçbir lehim eklemi yoktur ve sadece sıkıştırma ve bükme yöntemiyle sabittir. Her bir difüzör vazonun güzelliğinin yanı sıra, markanın tavizsizliğini, yenilikçi yaklaşımını ve mükemmeliyet arayışını da içerir.

2019 yılında ilk kez Dubai Tasarım Haftası'nda sergilenen Courbe, 2020 yılında resmi olarak piyasaya sürüldü. Bu tasarım, 2021'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ChungSheng Chen
Görsel Kredileri: Photo Credit: Eason Yang
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Eason Yang Designer: Bryan Leung Brand manager : Amanda Lin Instructor: ChungSheng Chen Douxteel Censhi Co.,Ltd Tainan University of Technology/Product Design Dept.
Proje Adı: Courbe
Proje Müşterisi: ChungSheng Chen


Courbe IMG #2
Courbe IMG #3
Courbe IMG #4
Courbe IMG #5
Courbe IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun