Doritos'un "Bir Öpücük, Bir Bağış" Kampanyası: Dijitalde Bir Aşk Zinciri

BBDO ve PepsiCo Design, LGBTQ topluluğuna destek için yaratıcı bir dijital kampanya tasarladı

Doritos, yıllardır LGBTQ topluluğuyla birlikte gökkuşağını kutluyor ve her yıl etki ve sonuçlar konusunda çıtayı yükseltiyor. Bu yıl, sosyal mesafe yılında, insanlar arasında kişisel bir bağlantı kurmak istedik. Sonuç olarak "Bir Öpücük, Bir Bağış" adlı etkileyici bir kampanya ortaya çıktı.

2015'ten bu yana, Rainbow Doritos ve gelirleri, It Gets Better Foundation'a bağışlanıyor. Eşitlik ve çeşitliliği sürekli olarak destekleyen Doritos, Pride-All-Year teması altında Gökkuşağı Topluluğuna tamamen bağlıdır. Doritos, topluluğa olan sürekli desteğini sürdürmek için 2020'de "Bir Öpücük, Bir Bağış" adlı, TV ve dijital medyada yayınlanan bir kampanya oluşturdu. Kampanyanın temel konsepti, insanları sanal bir dünyada öpüşmeye teşvik etmek ve bu şekilde 1 milyon sanal öpücüğün topluluğa maddi bir bağışa dönüştürülmesini sağlamaktı.

Kampanyayı gerçekleştirmek için TV, sosyal medya, online ve marka aktivasyonları gibi bir pazarlama karışımından yararlandık. Tüketiciler, arkadaşlarına, ailelerine ve sevdiklerine öpücük veren fotoğraflarını gönderdiklerinde, biz bir bağış yaptık. Kampanya ve hashtag, hayranlarımız ve etkileyicilerimiz tarafından sosyal medyada yayıldı ve sadece paylaşılan değerlerin satın alabileceği iyi niyetle hızlandı. Aslında, dijital bir deneyimde büyük bir gurur yürüyüşünün eğlencesini, neşesini ve havasını yarattık.

Kampanya, Meksika ve Brezilya'da 2 ay boyunca aktif hale getirildi ve dünya çapında yanıtlar aldı. Doritos Gökkuşağı'nın yıl boyunca tekrarlanan başarısı göz önüne alındığında, test yaklaşımımız geleneksel tüketici araştırmasından ziyade yinelemeli prototipleme üzerine odaklandı.

Tradiyonel olarak, ambalaj odaklı fiziksel bir yaklaşıma odaklandık ve bu, fiziksel ve dijital aktivasyonlarla desteklendi. Ancak Covid nedeniyle, tamamen çevrimiçi olan ve aynı seviyede ilgi, heyecan ve fon toplama oluşturması gereken bir strateji oluşturmak zorunda kaldık. Bu, elde edilen muhteşem sonuçlar ve küresel ilgi açısından karşılaşılan ve aşılan büyük bir meydan okumaydı.

Doritos'un LGBTQ topluluğuna desteğini yükseltmek için, PepsiCo, "Bir Öpücük, Bir Bağış" aracılığıyla amaçlı ve sürükleyici bir deneyim yarattı. Kampanya boyunca şirket, TV, dijital ve aktivasyon fırsatlarını kullanarak sosyal medyada ve insanların kalplerinde yayılan sanal bir sevgi ve saygı zinciri oluşturdu. 1 milyondan fazla sanal öpücük toplandı ve bu öpücükler, topluluğu desteklemek için büyük bir bağışa dönüştürüldü.

Tüm görsel içerikler PepsiCo International'ın mülkiyetindedir. Bu tasarım, 2021'de A' Advertising, Marketing and Communication Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratımlara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dennis Furniss
Görsel Kredileri: All images are property of PepsiCo International
Proje Ekibi Üyeleri: BBDO, PepsiCo Design, Pepsico Marketing (Mexico / Brazil)
Proje Adı: Doritos Rainbow
Proje Müşterisi: Dennis Furniss


Doritos Rainbow  IMG #2
Doritos Rainbow  IMG #3
Doritos Rainbow  IMG #4
Doritos Rainbow  IMG #5
Doritos Rainbow  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun