Cheetos'un Yeniden Tasarımı: Chester'dan Büyük Harf C'ye

PepsiCo, Cheetos'un Yeniden Tasarımında Markanın Özünü Yansıtan Büyük Harf C'yi Kullanıyor

Cheetos, markanın en tanınmış varlığı olan Chester'dan vazgeçmek zorunda kaldığı yeni düzenlemelerin ardından, markayı baştan sona yeniden tasarlamak için kolları sıvadı. Dennis Furniss liderliğindeki PepsiCo Global Tasarım Ekibi, markanın sesini Chester olmadan nasıl canlı tutacaklarını ve her bir lezzetin kişiliğini nasıl ayırt edeceklerini sorguladı.

2020'de Meksika hükümeti tarafından yürürlüğe konulan yeni düzenlemeler, PepsiCo'nun en tanınmış marka varlığından, Chester'dan vazgeçmesini gerektirdi. Chester, markanın DNA'sına adeta işlemişti. Bu nedenle, PepsiCo'nun en büyük zorluğu, markanın sesini sözcüsü olmadan nasıl canlı tutacağı ve her bir lezzetin kişilik nüanslarını bir kişilik olmadan nasıl ayırt edeceği oldu.

Yeni grafik varlık olan Büyük Harf C, markanın özünü temsil eden bir sembol olarak tasarlandı. Bu C, otantik ve benzersiz olması amaçlanan bir tipografik öğedir. Yaramaz, eğlenceli ve tüm lezzet portföyünde işe yarar. Ayrıca yerelleştirilebilir. Tüketiciler açısından bu tasarım, olağanüstü sonuçlar verdi.

Cheetos, Meksika'da 40 yıllık bir geçmişe sahip. Bu sürenin 30 yılında Chester, Cheetos'un maskotu oldu. Yaramaz, eğlenceli ve şüphesiz, Chester, Cheetos markası için en ikonik varlık oldu. Ancak yeni düzenlemeler, karakterlerin ambalaj ve pazarlamadan yasaklanmasını gerektirdi.

PepsiCo araştırma ekibi, tasarımın potansiyelini test etmek ve öğrenmek için tasarımı, geniş kapsamlı hızlandırılmış nicel ve nitel tüketici çalışmalarıyla değerlendirdi ve sonunda piyasaya sürülen harika Paket Tasarımına ulaştılar.

Cheetos, insanların sevdiği bir marka ve yeni görsel kimlik, Cheetos'un tüm renkli özelliklerini, ikonik C'nin yönlendirdiği yeni bir tasarımda yeniden hayal ediyor. Bu çok yönlü marka işareti, hem çağdaş hem de oyunbaz bir tutuma sahip, markanın dünya çapında tanınan maskotu Chester'ın oyunbaz özünü kaybetmeden. Markanın mirasıyla uyumlu olarak tasarım, detaylara dikkat ve titiz uygulamaya odaklanıyor.

Bu Tasarım, 2021'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dennis Furniss
Görsel Kredileri: All images are property of PepsiCo International
Proje Ekibi Üyeleri: PepsiCo Global Design Team PepsiCo Marketing (Mexico)
Proje Adı: Cheetos Redesign
Proje Müşterisi: Dennis Furniss


Cheetos Redesign IMG #2
Cheetos Redesign IMG #3
Cheetos Redesign IMG #4
Cheetos Redesign IMG #5
Cheetos Redesign IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun