Air Shield: Çalışma Alanınızı Koruyan Yenilikçi Tasarım

Jung Joo Sohn ve Barbara Young Tarafından Tasarlanan Çok Fonksiyonlu Çalışma İstasyonu

COVID-19 pandemisi nedeniyle, insanların birbirlerini korumak için fiziksel mesafeyi korumaları gerekiyor. Ancak modern ofis düzeni, alan verimliliği ve diğer çalışanlarla iletişim kurma ihtiyacına dayanıyor. Bu projenin amacı, çalışanların mevcut çalışma alanı düzenlerinde görünür bir şekilde bağlantıda kalırken nasıl korunabileceğini ve çözümün korona pandemisi sonrasında nasıl sürdürülebilir bir şekilde kullanılabileceğini düşünmektir.

Air Shield, hava akımlarıyla patojen iletimini engelleyerek masadaki kişileri korumak ve havayı arındırmak için tasarlanmış takılabilir çift fan ve filtre sistemidir. Fan sistemleri, patojen iletimini hafifletmek ve alerjileri azaltmak için çeşitli hava kirliliklerini filtreler ve açık ofis sistemlerinde akustik gizlilik sağlamak için hafif beyaz gürültü sağlar.

Air Shield muhafazası, ana hava filtresini değiştirmeyi kolaylaştırmak için çıkarılabilir kalıplı plastik uç kapakları olan delikli ekstrüde alüminyumdan yapılmıştır. Air Shield, havayı filtrelemek ve dolaştırmak için çift fan sistemini kullanır. Dış fan kanatları, havayı arındırmak için özelleştirilmiş Germ Defense malzemesiyle HEPA filtrelerden yapılmıştır. İç fan plastiktendir. Her iki fan bir motorla çalışır. Çelik vida kelepçesi, çalışma yüzeylerini korumak için kauçuk pedlerle donatılmıştır.

Air Shield, 57” genişliğinde, 31.10” derinliğinde ve 28.50” yüksekliğindedir. Fan ünitesi, ayarlanabilir bir kelepçe ile çalışma yüzeyinden 0.5” yükseklikte tutulur. Air Shield, 57” genişliğindeki herhangi bir çalışma yüzeyine takılabilir, ancak 31.10” derinliğinde ve 28.5” - 42.00” yükseklik arasında ayarlanabilen özel tasarlanmış, ayarlanabilir yükseklikli bir çalışma istasyonunda gösterilmiştir.

Air Shield, iki vida kelepçesi ile kolayca takılıp çıkarılır. Ünitenin sağ alt tarafında bulunan basit bir düğme ile Air Shield fanı açılıp kapatılır. Hareket sensörleri, diğer insanların varlığını algılar ve hava akışını başlatır. Örneğin, birisi sol tarafta oturuyorsa, Air Shield onları algılar ve sol taraftan hava perdesini aktive eder.

Air Shield, bir ürün tasarımcısı ve iç mimar arasındaki disiplinler arası işbirliği sonucu ortaya çıktı. Ürünün, COVID-19 pandemisi sırasında ve sonrasında potansiyel kullanımları ve faydaları olması ana hedef oldu. Ekip, COVID-19 iletimini hafifletmek için ofis çözümlerine yönelik mevcut tasarım önerilerini inceledi ve bunları, evden çalışmanın algıları, ofise dönme isteği ve her ikisinin algılanan engellerini toplayan küresel işgücü anketleriyle karşılaştırdı. İşgücü anketlerinden elde edilen bulgular, özellikle evden çalışmakta zorluk çekenler için yüz yüze işbirliği isteğinin devam ettiğini gösterdi.

Air Shield, prestijli A' Design Ödülü'nün sahibi oldu. 2021'de A' Ofis Mobilyası Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Design Ödülü: Deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jung Joo Sohn
Görsel Kredileri: Jung Joo Sohn
Proje Ekibi Üyeleri: Jung Joo Sohn Barbara Young
Proje Adı: Air Shield
Proje Müşterisi: Jung Joo Sohn


Air Shield IMG #2
Air Shield IMG #3
Air Shield IMG #4
Air Shield IMG #5
Air Shield IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun