"Işıktan Hızlı" Takı Tasarımı: Bilim ve Sanatın Buluşması

Olga Yatskaer'in Kuantum Fiziğinden İlham Alan Eşsiz Takı Tasarımı

21. yüzyılın hızlanan temposuna adanmış "Işıktan Hızlı" adlı takı seti, hız ve ivmenin somut bir ifadesi olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımcı Olga Yatskaer, bu benzersiz tasarımıyla, hızlanan nesneleri, yapıları ve parçacıkları görselleştiriyor.

Yatskaer'in tasarımı, hızlanan nesnelerin, yapıların ve parçacıkların görselleştirilmesi üzerine kurulu. Hız arttıkça, nesneler küçülüyor ve yapılar kaosa dönüşüyor. Işık hızına ulaşıldığında ise her şey tek bir noktada çöküyor. Ancak bu noktanın ötesinde her şey sıfırlanıyor ve tamamen yeni ve bilinmeyen bir şey başlıyor, yeni bir boyuta geçiliyor.

Yatskaer, bu tasarımını gerçekleştirmek için manuel tasarım, 3D tasarım ve prototipleme, yüksek hassasiyetli döküm, lazer ve manuel kaynak, manuel yüzey işlemi gibi teknikler kullanıyor. Rhodium kaplama gümüş ve 24k altın vermeil versiyonları için ayrıca elektrokaplama işlemi de gerekiyor.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, kolyenin iki versiyonu bulunuyor: normal boyutlu olanı yaklaşık 3,4x2,2cm, büyük olanı ise 5,4x3,2cm boyutlarında. Küpeler 3,4x2,2cm boyutunda. Parçalar, 18k ve 14k beyaz altın ile palladyum, 18k ve 14k sarı altın, rhodium kaplama gümüş ve vermeil olmak üzere 6 farklı metal türünde mevcut.

Yatskaer'in "Işıktan Hızlı" takı seti, hız ve ivmenin somut bir ifadesi olarak karşımıza çıkıyor. Kavram, dikkatlice hesaplanan şekillerin geometrisi ve ince oymalar aracılığıyla görselleştiriliyor. Tasarım, hayatın hızlanan temposundan, icatlardan teknolojiye, insan etkileşimlerine kadar her şeyden ilham alıyor. Görelilik teorisine göre, nesneler, yapılar ve parçacıklar ışık hızına doğru hızlandıkça, küçülürler, kütleleri büyür ve sonunda tek bir noktaya çökerler. Bu noktanın ötesinde, hız ışıktan daha hızlı olduğunda, bilinmeyen başlar...

Yatskaer'in bu tasarımı, 2021'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Olga Yatskaer
Görsel Kredileri: Image #1: Melting Prod Image #2: Melting Prod Image #3: Melting Prod Image #4: Aleksandra Rowicka Image #5: Aleksandra Rowicka
Proje Ekibi Üyeleri: Olga Yatskaer
Proje Adı: Faster Than Light
Proje Müşterisi: Olga Yatskaer


Faster Than Light IMG #2
Faster Than Light IMG #3
Faster Than Light IMG #4
Faster Than Light IMG #5
Faster Than Light IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun