Yen Lin Shen’in Yenilikçi Gazete Tasarımı: LPCP 5. Yıl Dönümü

Çağdaş Dansı Yeniden Tanımlayan Interaktif Bir Tasarım

Yen Lin Shen’in LPCP 5. Yıl Dönümü için oluşturduğu gazete tasarımı, çağdaş dansın ruhunu ve estetiğini yeniden tanımlıyor. Bu özgün tasarım, okuyuculara interaktif bir deneyim sunarken, aynı zamanda LPCP'nin tarihini ve etkinliklerini de aktarıyor.

Shen, LPCP'nin tarihini, ruhani kavramlarını, etkinliklerini ve geçmiş performanslarını derinlemesine anladıktan sonra bu gazeteyi tasarladı. Farklı sembolik anlamlara sahip semboller bulma ve seyircinin bu gazeteyi keyifli bir katılımla okumasını sağlama amacı güttü. Bu sayede seyirci, çağdaş dans grubunu daha sistemli bir şekilde anlayabilir.

Shen’in gazete tasarımı, okuyucuların gazeteyi okuma şeklini değiştiriyor. Gazete, iki posterin farklı şekillerde katlanmasıyla oluşuyor ve interaktif katlama ve yaratıcı beceri sayesinde en az altı farklı görünüm sunuyor. Gazeteler artık tek seferlik tüketim malzemeleri olarak görülmüyor, aynı zamanda onları toplamak isteyenler için de değer katıyor. Ayrıca, dans grubunun daha fazla izleyici üzerinde etkili ve kalıcı bir izlenim bırakmasına yardımcı oluyor.

Shen, bu tasarımı gerçekleştirmek için çeşitli boyutlarda noktalar kullandı. Ancak, noktaların yoğunluğu yüksek ve boyutları küçük olduğunda, optik yanılsamanın çapraz deseni oluşur ve tasarım kalitesini etkiler, okumayı zorlaştırır. Bu nedenle, matbaa kristal nokta yönteminin kullanılmasını önerdi. Bu yöntem, istenen etkiyi elde edebilir ve çalışmalara olumlu etki sağlar.

Tasarım, farklı yoğunlukları gösterir ve çeşitli kalınlık dereceleri aracılığıyla ışık ve karanlık seviyeleri sunar. Bu kez baskılar, pürüzsüz bir his veren fildişi kağıdından yapıldı. Görsel zenginliği artırmak için tasarımcı, baskı için dört renge ek olarak iki benzersiz floresan renk ekledi. Böylece görüş daha doygun ve renkli hale geldi. Bıçak kalıbı dönüşü sayesinde, tek bir poster bir kitapçık ve bir zarf haline geliyor, gazete yapısına ilgi katıyor.

Shen’in tasarımı, 2020 yılının sonunda dans grubuyla iletişime geçmeye başladı. Ancak, COVID-19 salgını nedeniyle üretim birkaç ay süreyle durduruldu ve sonunda 2021 Ağustos'unda Tayvan'da yayınlandı.

Shen, bu tasarımı oluştururken bir matematikçiyle danışarak iki posteri belirli bir şekilde bir araya getirme ve iç kitapçığın boyutunu belirleme konusunda benzersiz bir düzen oluşturdu. Matbaanın yardımıyla sayısız test yapıldı ve farklı kıvrım yöntemleri denendi. Bu sayede iki posterin mükemmel bir şekilde kaplanması sağlandı.

Shen, LPCP'nin çekirdek değerlerini, başarılarını, 14 dansçısını ve beş ana bölümünü hızlı ve interaktif bir şekilde tanıtmayı amaçlıyor. Interaktif katlama ve yaratıcı beceri ile benzersiz bir tasarım sunan Shen, en az altı farklı görünüm sunuyor. Okuyuculara LPCP'nin kimliği ve değerleri hakkında daha derin bir anlayış sağlıyor, onları çalışmalarına yeni bakış açıları ve içgörülerle bağlıyor. Seyircinin LPCP ile bağlantı kurmasını ve çağdaş dansa benzersiz yaklaşımlarını takdir etmesini sağlıyor.

Shen’in bu tasarımı, 2023 yılında A' Print and Published Media Design Ödülü'ne layık görüldü. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilir. Hayat kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yen Lin Shen
Görsel Kredileri: Graphic Designer/Yen Lin Shen Chief Editor/ Yun Cheng Chen
Proje Ekibi Üyeleri: Yen Lin Shen
Proje Adı: LPCP 5th Anniversary
Proje Müşterisi: Yen Lin Shen


LPCP 5th Anniversary IMG #2
LPCP 5th Anniversary IMG #3
LPCP 5th Anniversary IMG #4
LPCP 5th Anniversary IMG #5
LPCP 5th Anniversary IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun