Risetta: Geçmişin Evrimi ve Geleceğin Tasarımı

Giuliano Ricciardi'nin Yenilikçi ve Çevre Dostu Ambalaj Tasarımı

Tradicional meyve kutusunun modern bir yorumu olan Risetta, Giuliano Ricciardi'nin çevre dostu ve çok yönlü bir ambalaj tasarımıdır. Yenilikçi özellikleri ve çekici tasarımıyla Risetta, 2021'de Gümüş A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nü kazanmıştır.

Ricciardi'nin tasarımı, ambalajın sadece bir konteyner olmadığı, aynı zamanda bir mağaza veya geçici bir dükkanı döşemek ve malları düzenli ve uniform bir şekilde sunmak için kullanışlı bir obje olabileceği fikrinden doğdu. Risetta'nın özellikleri, onu kolay kullanımlı bir obje yapar.

Risetta, yeni kesim teknolojileri ve geleneksel malzemelerin, özellikle kontrplak ve mantarın yeniden keşfi sayesinde geçmişin evrimi ve geleceğidir. 45 derece kırılan katlama, tek bir levhanın kullanılmasına izin verir ve bu levha, uygun şekilde yerleştirildiğinde kutunun mükemmel kareliğini garanti eder. Havalandırma deliklerine uygun şekilde yerleştirilen mantar destekler, geçici sergi alanlarının kurulmasına izin verir. Risetta'nın nitelikleri üç kelimeyle özetlenebilir: inovasyon, ekoloji, çok yönlülük.

Risetta, organik ürünler için yenilikçi bir konteynerdir ve geleneksel meyve kutusundan ilham alır. Lazerle kazınmış kontrplak bir küvetle birlikte takılan 2 yanı vardır, böylece kolayca katlanabilir. Tüm bileşenlerin düzenli delikleri vardır, bunlar içeriği havalandırmaya ve mantar destekleri yerleştirmeye yarar. Bu destekler, zeminde destek görevi görür, ancak yanlara yerleştirildiğinde modüllerin yan yana ve üst üste yerleştirilmesine izin verir, böylece bir satış noktasının kurulmasını sağlar.

Proje, Şubat 2020'de başladı ve Nisan 2020'de tamamlandı. Rilegno Yarışması 2020'de aday gösterildi. Pazar araştırması sırasında, bir meyve kutusu hakkında konuştuğumuz halde, ekosürdürülebilirliğe önemli bir değer verildi. Ancak ana hedef, ambalajı aynı zamanda bir sergi haline getirmekti. Zemin desteklerini, Risettaları yan yana ve çeşitli pozisyonlarda üst üste yerleştirmek için bir eklenti olarak kullanmanın, geçici ve geçici olmayan satış noktalarının kurulmasına izin vereceğini hissettim, ayrıca evde yeniden kullanımı da sağlar.

En büyük zorluk, Risetta bileşenlerinin üretimini ve montajını kolaylaştırmak için uygun teknoloji ve malzemeleri bulmaktı, bunlar daha sonra lazer kesim ve kontrplakta belirlendi. İkincisi, Risetta'nın havalandırma deliklerini kullanarak, onu yerden uzaklaştırmak, sıvıların durgunlaşmasını önlemek ve bir mağazanın kurulması için birkaç kutunun üst üste ve yan yana yerleştirilmesine izin vermek için bir sistem aramaktı, bu görev mantar desteklere, elastik ve su geçirmez malzemeye emanet edildi.

Risetta, basit, işlevsel, taşıması kolay, çevre dostu bir üründür ve geleneksel meyve kutusunun şekillerini takip eder, geri dönüşümün sembolüdür. Lazer kesimli kontrplakta tasarlanmış olan Risetta, modern, çekici, yenilikçi bir tasarıma sahiptir. Tek bir kontrplak levhadan yapılan küvet, bükme noktalarında lazer kesim sayesinde esnek hale getirilmiştir. Yapıyı daha dayanıklı hale getirmek için yarıklar yerine delikler vardır. Mantar destekler, deliklere yerleştirildiğinde, satış noktası veya geçici dükkan kurmak için çeşitli montaj yöntemlerine izin verir. Ev içinde bir mobilya parçası haline gelir.

Bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımları ödüllendiren Gümüş A' Tasarım Ödülü'nü kazandı. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Giuliano Ricciardi
Görsel Kredileri: #1 : Designer Giuliano Ricciardi, Risetta, 2020 #2 : Designer Giuliano Ricciardi, Risetta Fruit Shop 1, 2020 #3 : Designer Giuliano Ricciardi, Risetta Fruit Shop 2, 2020 #4 : Designer Giuliano Ricciardi, Risetta Fruit Shop 3, 2020 #5 : Designer Giuliano Ricciardi, Risetta Riciclo, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Giuliano Ricciardi
Proje Adı: Risetta
Proje Müşterisi: Giuliano Ricciardi


Risetta IMG #2
Risetta IMG #3
Risetta IMG #4
Risetta IMG #5
Risetta IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun