Vestel Evin Akli: Akıllı Evler İçin Yenilikçi Bir Uygulama

Vestel UX ve UI Tasarım Grubu'nun Akıllı Evler İçin Geliştirdiği Ödüllü Mobil Uygulama

Vestel UX ve UI Tasarım Grubu tarafından geliştirilen Evin Akli, kullanıcıların ev aletlerini her zaman ve her yerden kontrol etmelerini ve izlemelerini sağlayan bir mobil ve TV uygulamasıdır. Bu uygulama, 2021'de A' Tasarım Ödülü'nün Gümüş Ödülü'nü kazanmıştır.

Evin Akli, esnek yazılım ve tasarım mimarisi sayesinde yeni eklenen cihazlara ve özelliklere kolayca adapte olur. Kullanıcılar, uygulama aracılığıyla elektrik tüketim seviyelerini de takip edebilirler. Uygulamaya eklenen yeni özellikler ve programlarla kullanıcının mevcut cihazı geliştirme olanağına sahip olur. Aynı zamanda, tüm özellikler, sesli açıklama ve talkback uyumluluğu ile görme engelli kullanıcıların kullanımına sunulmuştur.

Evin Akli'nin öğrenilmesi ve kontrol edilmesi kolay bir arayüz ve deneyim tasarımına sahip olması, kullanıcıların yeni eklenen cihazları kullanmayı öğrenmelerini kolaylaştırır. Evin Akli'nin mobil uygulama mimarisi, yeni cihazların, işlevlerin ve özelliklerin eklenmesini destekleyen esnek bir yapıya sahiptir.

Uygulama, hem iOS hem de Android kullanıcıları için piyasada mevcuttur. Tüm Android, iOS akıllı telefon boyutları ve 16:9 ve daha geniş Akıllı TV'ler için tasarlanmıştır. Evin Akli uygulaması, kullanıcıların cihazlara uzaktan komut vermesini ve cihazların durumunu öğrenmesini sağlar. Uzaktan Kontrol, Asistan, Kullanıcı Senaryoları ve Easybill gibi özel fonksiyonları ile müşteriye kolaylık sağlar. Tutarsız UI ve bilgi mimarisi, birleşik UX sonucunu doğurur ve kullanıcıların cihazları sezgisel olarak kontrol etmelerini sağlar.

Proje, 2018'de Manisa'da başladı, 2019'da gerçekleştirildi ve hala geliştiriliyor. Vestel UX Grubu, kesin kullanıcı ihtiyaçlarını ve ilgili proje yönergelerini tanımlamak için uygun kullanıcı grubuna göre kullanıcı araştırmaları ve A/B testleri yapar. UX Grubu, kullanıcı yolculuk haritalarını oluşturduktan sonra, bunları Vestel akıllı cihaz kullanıcıları için daha iyi kullanıcı deneyimleri yaratmak üzere uygun arayüzlerle birleştirir.

Evin Akli mobil uygulamasının arayüzü, Vestel akıllı cihazlarının tasarım stili ve günümüzün estetik değerlerini göz önünde bulundurarak, kolay anlaşılır bir kullanım hedefi ile tasarlanmıştır. Her cihaz grubu için ayrı ayrı tasarlanmış kontrol ve yapılandırma ekranları, basit ve tutarlı bir görsel mimari ile kullanıcı deneyimi sağlar.

Tasarımın telif hakları 2021 yılında Vestel'e aittir. Bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımlara verilen Gümüş A' Tasarım Ödülü'nü kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü yeniliklere sahip tasarımları ödüllendirir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmeliyet sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vestel UX/UI Design Group
Görsel Kredileri: Main image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #2 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #3 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #4 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Video: Vestel UX/UI Design Group,Vestel PDF: Vestel UX/UI Design Group,Vestel
Proje Ekibi Üyeleri: Can Erkman Cemre Fidan Tuzun Sezgi Kaya Sultan Sel Vestel UX/UI Design Group
Proje Adı: Vestel Evin Akli
Proje Müşterisi: Vestel UX/UI Design Group


Vestel Evin Akli IMG #2
Vestel Evin Akli IMG #3
Vestel Evin Akli IMG #4
Vestel Evin Akli IMG #5
Vestel Evin Akli IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun