Yaşam Tarzını Yeniden Tanımlayan Tasarım: Living The Noom

Sanzpont Arquitectura'nın Sürdürülebilir ve Esnek Yaşam Alanı Tasarımı

Living The Noom, Sanzpont Arquitectura tarafından tasarlanan, insanların yaşam tarzını yeniden tanımlayan bir konut projesidir. Bu proje, sağlıklı yaşam, sürdürülebilirlik ve esnek yaşam olmak üzere üç ana eksene dayanıyor.

Living The Noom'un tasarımı, "Hayatınızın geri kalanını nerede geçirmek istersiniz?" ve "İnsanların farklı ihtiyaçları varken, neden satılık tüm evler aynı kalıptan çıkmış gibi görünüyor?" sorularına yanıt arayışıyla doğdu. Proje, kullanıcılarında dolu dolu bir yaşamı teşvik etmeyi ve gayrimenkul piyasasına yeni bir konut önerisi sunmayı hedefliyor. Doğayı, sanatı ve hayvanları değer veren insanları bir araya getirmeyi amaçlayan bir topluluk oluşturmayı hedefliyor.

Noom, Wellness Living (Sağlıklı Yaşam), Sürdürülebilirlik ve Esnek Yaşam olmak üzere üç ana eksene dayanıyor. Sağlıklı Yaşam, mekanların ve olanakların tasarımını, sağlık sorunlarını önlemek ve daha sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek üzerine odaklanıyor. Sürdürülebilirlik, mimaride olmazsa olmaz bir gereklilik ve proje, pasif ve biyoiklimsel tasarım aracılığıyla kaynak kullanımının azaltılmasını teşvik ediyor. Esnek Yaşam, farklı ihtiyaçları karşılayabilecek çoklu seçeneklerle yapılandırılabilen bir açık planlı bina tasarlayarak elde ediliyor.

Proje, yağmur suyu toplama, atık su ayrıştırma, gri su arıtma için sulak alanlar, biyodigestörler, kompost alanı, kirlilik için bir bariyer oluşturan ve Isı Adası etkisini azaltan bitki örtüsü gibi biyoiklimsel ve sürdürülebilir stratejileri entegre ediyor. Dijital simülasyonlar, güneş koruma elemanları ve güneş panellerinin en iyi yerleştirilebileceği alanları belirlemek için farklı analizler yapılmasına olanak sağlıyor. Bu teknikler, projeye %85 enerji tasarrufu sağlıyor.

Proje, her biri 5 katlı olan 3 binadan oluşuyor. Beton bir yapıya ve bağımsız bir bambu cephesine sahip. Her kat, çoklu konfigürasyonların tasarlanabileceği bir açık alan. Daireler 120 ve 60 metrekare olup, 1, 2 veya 3 yatak odası bulunuyor. Proje, 2046 metrekarelik bir arsada yer alıyor ve sadece %30'unu işgal ederek, mevcut bitki örtüsünün büyük bir kısmını koruyor. Yeşil çatılar ve cepheler uygulayarak, kaldırılan bitki örtüsünün 2.500 metrekarelik bir alanını geri kazandırıyor.

Living The Noom, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, eşsiz profesyonellik, deha ve toplumun refahına katkı sağlayan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.

Living The Noom, Sanzpont Arquitectura tarafından tasarlanmıştır ve tüm telif hakları Sanzpont Arquitectura'ya aittir. Tüm görseller, Sanzpont Arquitectura'nın 2021 tarihli Render ve Düzenlemelerine aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sanzpont [arquitectura]
Görsel Kredileri: All images: Sanzpont Arquitectura, Renders and Layouts, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Sanzpont Arquitectura Pedrajo Mas Pedrajo Arquitectos
Proje Adı: Living The Noom
Proje Müşterisi: sanzpont [arquitectura]


Living The Noom IMG #2
Living The Noom IMG #3
Living The Noom IMG #4
Living The Noom IMG #5
Living The Noom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun