Dexin Xianlin Zhigu: Doğal Ekoloji ve Sanatın Buluştuğu Tasarım

Yu Chao ve Guanghui Zeng'in Doğa İle Sanatı Buluşturan Eseri

Yu Chao ve Guanghui Zeng tarafından tasarlanan Dexin Xianlin Zhigu, doğal ekoloji ve mekanı birleştiren ve sanatla yaşamı bütünleştiren bir tasarım projesidir. Bu projede, geniş bir alanda sanat lakı boyası kullanılmıştır ve mekandaki sınırlı gün ışığına karşı, bina modeli sergileme alanında akrilik ışıklar kullanılarak bir atmosfer yaratılmıştır.

Proje, mekansal yapının sanatsal hayal gücünü doğal objelerle bütünleştirir. Mimarlık yapısına dayanarak, proje iç tasarımında ışık ve gölge, mimari görünümle yankılanır. Teknik seviye ile sanatsal seviye arasında bir estetik kavramı tamamlar.

Projenin gerçekleştirilmesinde çeşitli malzemeler kullanılmıştır. Bunlar arasında sanat boyası, mat akrilik, Jenny gri taşı, yapay taş ve ışıklı lamba filmi bulunmaktadır. Proje toplamda 750 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır.

Proje, Nanjing City'deki geleneksel mimari kültürün araştırılması, doğu kültürünün tasarım trendi ve modern kültürle entegrasyonu üzerine araştırmalar yapmıştır. Tasarımcılar, tasarıma başlamadan önce yerel kültür hakkında genel bir anlayışa sahip olmanın önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, Nanjing City'nin kültürü ve özellikleri üzerine büyük bir zaman ayırmışlardır.

Proje, Nanjing'in Xianlin bölgesinde, Altı Hanedanlıkların eski başkenti olan Doğu Yeşil Koridoru'nda yer almaktadır. Duvar şekli, zengin bir mekansal seviye yaratmak için şeffaf akrilik ve ışık şeritlerini kullanırken, genel mekan minimalizm ve moderniteyi birleştirerek sakin bir mekan atmosferi yaratır.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özellikler ve olağanüstü sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.
Görsel Kredileri: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Yu Chao, Guanghui Zeng,
Proje Adı: Dexin Xianlin Zhigu
Proje Müşterisi: Shenzhen Innest Art Co., Ltd.


Dexin Xianlin Zhigu IMG #2
Dexin Xianlin Zhigu IMG #3
Dexin Xianlin Zhigu IMG #4
Dexin Xianlin Zhigu IMG #5
Dexin Xianlin Zhigu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun