Ferdy: Daniele Mezzetti'nin Eşsiz Kahve ve Yan Sehpa Tasarımı

Bayraklardan İlham Alan, Farklı ve Özgün Bir Yan Sehpa Tasarımı

Daniele Mezzetti'nin Ferdy adlı tasarımı, bayraklardan alınan ilhamla şekillenmiş, koltuk tiplerinin tümüne uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış şık ve zarif bir yan sehpasıdır.

Her kamu kurumunun ana idare binasında sergilenen bayrakların eğimli direği ve rüzgar nedeniyle düzleşen flamalarından esinlenen Ferdy, farklı ve özgün bir şekli olan bir yan masa oluşturma arzusundan doğmuştur. Bu tasarım, bir kanepe veya sandalyenin yanına veya önüne yerleştirilebilecek bir yan masa oluşturma arzusundan doğmuştur.

Ferdy, tüm sandalye tiplerine uyacak şekilde tasarlanmış zarif ve şık bir yan masadır. Üç raf, yapının eğimli çizgisine karşı kontrast oluşturur. Farklı malzemelerin birleştirilmesiyle oluşturulan masa, metal yapı, mermer üst ve taban ve ahşap merkezi üstten oluşur. Sofistike tasarımı, bu tür diğer tüm masalardan farklı olması için düşünülmüştür.

Ferdy, farklı malzemelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Ana yapı mat saten boyalı metalden yapılmıştır. Üst ve taban mermerden ve merkezi üst ahşaptan yapılmıştır. Farklı renklerde mevcuttur.

Boyutları şu şekildedir: Uzunluk: 72mm, Genişlik: 350mm, Yükseklik: 930 mm. Ferdy, kahve masası, masa, yan masa, yaşam, mobilya, mobilya tasarımı gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Ferdy, özellikle kanepe olmak üzere tüm sandalye tiplerinin yanına veya önüne yerleştirilmiş bir kahve masası olarak tasarlanmıştır. Lambalar, kitaplar ve dergiler veya başka herhangi bir şey için kullanışlı bir yer olarak hizmet edebilir.

Proje, COVID-19 pandemisi nedeniyle ilk karantina döneminde Nisan 2020'de Roma'da başladı ve uygulaması tamamlandı. Ferdy, farklı türdeki kanepelere uyacak şekilde tasarlanmış zarif ve şık bir yan masadır. Üç yatay seviye, eğimli çerçeveye karşı kontrast oluşturur. Masa, farklı malzemelerin kombinasyonu ile yapılmıştır: metal çerçeve, mermer üst ve taban ve ahşap merkezi seviye. Sofistike tasarımı, türünün diğer tüm masaları arasında öne çıkmasını sağlar.

Ferdy, 2021'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılışlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden, tatmin ve olumlu duygular sağlayan ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunanlar için saygı gösterilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Daniele Mezzetti
Görsel Kredileri: Daniele Mezzetti
Proje Ekibi Üyeleri: Daniele Mezzetti
Proje Adı: Ferdy
Proje Müşterisi: Daniele Mezzetti


Ferdy IMG #2
Ferdy IMG #3
Ferdy IMG #4
Ferdy IMG #5
Ferdy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun