Yanzhi: Antik Çin Ruhunu Modern Hayata Taşıyan Yenilikçi Ruj Tasarımı

Yuru Zhang, Antik Çin Rujundan İlham Alarak Modern Hayata Uygun Yenilikçi Bir Ruj Tasarladı

Yanzhi, antik Çin rujundan esinlenerek tasarlanmış benzersiz bir ruj. Klasik unsurların modern hayatta yeniden canlandırılması ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

Yanzhi, antik Çin rujundan ilham alınarak tasarlanmış bir ruj. Tasarımcı Yuru Zhang, bu eski ürünü modern hayata daha uygun hale getirmek için çalışmış. Yanzhi'nin en belirgin özellikleri görünümü ve işlevselliği. Görünüm olarak antik Çin rujundan esinlenmiş ve modern hayatta klasik unsurların yeniden canlandırılmasını sağlamış. İşlevsellik açısından ise piyasadaki diğer rujlardan farklı. Sadece alt kısmını ittirerek ruj kağıdını çıkarabilir ve bir yudum alarak makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Yanzhi'nin plastik kısmı, çevre dostu bir malzeme olan PP malzemesinden yapılmıştır. Bu malzeme, doğrudan kozmetik ve gıda ile temas edebilir ve organik cilt bakım ürünlerinin dolumunda ana malzeme olarak kullanılır. Ruj kısmı ise su geçirmez ve yırtılmaz DuPont kağıdından yapılmıştır.

Yanzhi'nin teknik özellikleri ise şu şekildedir: Uzunluk 85mm x Genişlik 55mm x Yükseklik 1.7mm. Tasarımın anahtar kelimeleri ise ruj, Çin ikonu, milliyetçilik, geleneksel, modern, kullanışlı ve güzel olarak belirlenmiştir.

Yanzhi'nin kullanımı oldukça basittir. İlk olarak elinizi Yanzhi'nin altına yerleştirin. Daha sonra hafifçe yukarı iterek rujun çıkmasını sağlayın. Ardından hanımlar, Yanzhi'nin ruj kağıdına bir yudum alarak kolayca makyajlarını tamamlarlar. Makyaj bittikten sonra, Yanzhi alttaki noktadan çekilerek geri çekilir.

Yanzhi projesi Eylül 2020'de Milano'da başladı ve Şubat 2021'de orada tamamlandı. Aynı ay içinde Çin'de sergilendi. Tasarımın altında yatan araştırmaya göre, tüketiciler ruj tipini duruma ve giysilere göre seçmeyi tercih ediyorlar. Ayrıca, tüketiciler genellikle 200 yuanın altında bir ruj fiyatı seçiyorlar. Piyasa büyüklüğü 2025 yılında yaklaşık 28 milyar euroya ulaşacak. Güzel, benzersiz ve ucuz rujlara büyük bir pazar talebi var.

Yanzhi, karmaşık bir iç yapısı olan yenilikçi bir tasarımdır ve bu projenin karşılaştığı en büyük zorluk işleme uygunluk oranıdır. Ancak bu zorluklar aşılarak, geleneksel kozmetiği yeni bir stile dönüştüren yeni bir makyaj yöntemi yaratılmıştır. Yanzhi'nin ince ve hafif yapısı cüzdana kolayca sığabilir. Bu, kadınların farklı durumlar için çok sayıda ruj taşımasını kolaylaştırır. Proje aynı zamanda çok çevre dostudur ve plastik kullanımını azaltır.

Yanzhi, 2021 yılında A' Beauty, Personal Care and Cosmetic Products Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, pozitif duygular yaratır ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Bruce Tao
Görsel Kredileri: Creator (Bruce Tao / Designer)
Proje Ekibi Üyeleri: Design leader: Shiwen Huang, Designer: Qian Zhao
Proje Adı: Yanzhi
Proje Müşterisi: Bruce Tao


Yanzhi IMG #2
Yanzhi IMG #3
Yanzhi IMG #4
Yanzhi IMG #5
Yanzhi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun