Shadlee: Kübist Stilin Meyve Suyu Paketlemesiyle Buluşması

Mohammadreza Eslamparast'ın Tasarımı, A' Paketleme Tasarım Ödülü'nü Kazandı

Çoğu meyve suyu paketi gerçek meyve resimleri ve ilgili unsurlarla tasarlanmışken, Mohammadreza Eslamparast'ın Shadlee tasarımı farklı bir yaklaşım sergiliyor. Kübist stilde el çizimi illüstrasyonlarla tasarlanan bu paketler, raflarda dikkat çekmek için özgün bir yol sunuyor.

Mohammadreza Eslamparast ve tasarım ekibi, bu farklı görünüme sahip meyve suyu paketlerini tasarlama konusunda ilham aldıkları ana sebep olarak, her jenerasyonun dikkatini çekebilmek ve raflarda belirgin olabilmek için farklılık yaratma ihtiyacını belirtiyor. Kübist stilin geniş kitleler tarafından beğenildiğini belirten Eslamparast, bu stilin paket tasarımına uygulanmasının, ürünün diğerlerinden ayrışmasını sağladığını ifade ediyor.

Tasarım sürecinde, tüm hayali yüzler, meyveler ve unsurlar kağıda karakalemle çizildi ve tarandı. Daha sonra Adobe Illustrator kullanılarak bilgisayarda çizildi. Bazı durumlarda, çizimler birkaç kez düzenlendi. Bu süreç, tasarımın gerçekleştirilmesindeki teknolojiyi belirliyor.

Tasarımın özellikleri arasında genişliği 45 mm, derinliği 45 mm ve yüksekliği 130 mm olan bir boyut belirtisi bulunuyor. Shadlee meyve suları, örneğin ananas, mango, vişne gibi 8 farklı meyve aromasıyla üretiliyor. Her paketin rengi, içindeki meyvenin veya aromanın rengiyle ilişkilendirilmiş.

Tasarım sürecinde, Eslamparast ve ekibi, paketlemelerin kubist stilde ve düz renklerle tasarlanmasına karar vermeden önce, diğer paketlemelerin konsept ve görünüşü hakkında 2 hafta boyunca araştırma yaptı. Bu süreçte, 8 farklı meyve aromasını temsil edecek ve birbirine benzer olmayacak 8 renk seçme, detayları yönetme ve tüm aromalar arasında görsel birlik sağlama gibi zorluklarla karşılaştılar.

Shadlee meyve sularının paket tasarımı, 2020 yılının Mayıs ve Haziran aylarında İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirildi. Tasarım, 2022'de Gümüş A' Paketleme Tasarım Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, inovasyon ve uzmanlık sergileyen tasarımlara veriliyor.

Tasarımın telif hakkı Shadlee Juice Makers'a aittir. Tüm görsel içeriklerin fotoğrafçılığını Samyar Eslamparast yapmış, illüstrasyonları ise Mohammadreza Eslamparast hazırlamıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mohammadreza Eslamparast
Görsel Kredileri: All Images: Photographer Samyar Eslamparast, Illustrator Mohammadreza Eslamprast, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Mohammadreza Eslamparast Samyar Eslamparast Soodabe Zomorodi.
Proje Adı: Shadlee
Proje Müşterisi: Mohammadreza Eslamparast


Shadlee IMG #2
Shadlee IMG #3
Shadlee IMG #4
Shadlee IMG #5
Shadlee IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun