OCT Happy Hour: Yol Gösterici Tabelalarla Modernist Mimarlığı Yeniden Yorumlamak

updesign, Corbusier Mimarlık Dilini Yol Gösterici Tabelalarla Canlandırıyor

updesign tarafından tasarlanan OCT Happy Hour projesi, Corbusier'in modernist mimari stilini yol gösterici tabelalarla yeniden yorumluyor. Bu tasarım, park temalı bir konutun gösteri alanı için tasarlandı ve konut teslimlerinden sonra yerel bir kültür merkezine dönüştürülecek.

Proje, Corbusier mimari dilini peyzaj kuşakları ve giriş yollarındaki yol gösterici tabelaların tasarımına aktarıyor. Bu sayede estetik mimari aura, canlı bir şekilde her yerde kolayca erişilebilir hale geliyor. Yol gösterici tabelalarla burada ve orada ustaca yaratılan daha üç boyutlu bir mekan deneyimi sunuluyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, Corbusier mimari dilinin bu projede yol gösterici tabelaların tasarımında iyi bir şekilde çıkarılması ve ifade edilmesi bulunuyor. Genel olarak, tüm kaba cesur görünüm, abartılı ham beton bileşenleri ve açığa çıkan bitmemiş yapılar ve tesisler tarafından belirleniyor; detaylarda ise, ağır metal malzemelerin serin gölgeleri, sanatsal 3D görsel efektler oluşturarak güçlü bir minimalizm duygusu veriyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, bir işaret tahtasının yakından görülmesi için büyük bir mimari ortamın içinde ince detaylar gerekiyor. Beton işaret tahtasının tüm gövdesi, belirgin mimari estetiği göstermek için cesurca şekillendirildi. Yüksek standartlı çimento malzemesi ve kalifiye bitirme işçiliği, tahtanın pürüzsüz ama kaba görünümlü bir yüzeye sahip olmasını sağlamak için gereklidir. Bu sadece bir işaret tahtası değil, aynı zamanda büyük mimari arka planıyla yankılanan canlı bir sanatsal yapı örneğidir.

Yol gösterici tabelaların tasarımıyla, UPD tasarımcıları, bu halka açık iletişim alanına zengin bir özel site ruhu katmak istiyorlar. Titizlikle tasarlanmış yol gösterici tabelalar sistemi, insanı, mimari alanı ve tasarım estetiğini nazik bir dostlukla bütünleştiriyor. Bu tasarım, ziyaretçilere kalıcı bir izlenim bırakan bir park yaratmayı hedefliyor.

Projenin en büyük zorluğu, işaret tahtalarının renklerinin mevcut bina cepheleriyle tutarlı bir görsel etki yaratma şekliydi. Bu nedenle, tasarım ekibi, çimento malzeme örneklerini yaparken, inşaat ekibiyle tekrarlanan iletişim ve koordinasyon üzerinde büyük bir vurgu yaptılar, böylece minimal renk toleransı elde edildi.

Proje, 2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarım Ödülü'nde Gümüş Ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Updesign
Görsel Kredileri: Updesign
Proje Ekibi Üyeleri: Zhang Yi(creative director) Zhang Shuo(project manager)
Proje Adı: OCT Happy Hour
Proje Müşterisi: Updesign


OCT Happy Hour IMG #2
OCT Happy Hour IMG #3
OCT Happy Hour IMG #4
OCT Happy Hour IMG #5
OCT Happy Hour IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun