"Bilgelik ve Görkemde Parıldayan" Adlı Kamusal Sanat Eseri

Kuo Hsiang Kuo'nun Yaratıcı Tasarımı: Adalet ve Güvenliği Simgeleyen Bir Yapıt

Polisin toplumu her türlü olası zarardan koruma görevi, Kuo Hsiang Kuo'nun "Bilgelik ve Görkemde Parıldayan" adlı kamusal sanat eserinin yaratıcı ilham kaynağı olmuştur. Bu eser, Taiwan polis rozetinin şekillerini ve renklerini yaratıcı bir metafor olarak kullanarak polisin doğasını yansıtır.

Eser, asidin etkilerine dayanıklı paslanmaz çelik, seramik, cam ve LED'den yapılmıştır. Bu malzemelerin yüzeyi, doğal ve yapay ışığı yansıtma özelliğine sahip olan çeşitli farklı dokulara sahiptir. Özellikle paslanmaz çelikten yapılmış olan yuvarlak ayna, çevresindeki manzarayı yansıtarak, her zaman şehri koruyan ve gözeten büyük bir göz gibi işlev görür. LED ışıklarla aydınlatılan eser, gündüz veya gece daha çekici bir stil sergiler.

"Bilgelik ve Görkemde Parıldayan", paslanmaz çelik, seramik ve fırın camlarından yapılan bir kamusal sanat eseridir. Aynı zamanda karışık medyanın mozaik sanatıdır. Bu malzemelerin ortak avantajı, ışığa karşı güçlü bir yansıma etkisine sahip olmaları ve hava koşullarına dayanıklı olmalarıdır. Asitlere karşı dayanıklıdırlar ve sonsuza dek süreceklerdir.

Eser, 1150 CM x 320 CM x 150 CM boyutlarındadır. Kamusal sanat, mozaik sanat, karışık medya, kabartma (heykel), kamusal aydınlatma, metal heykel, kentsel alan, soyut sanat gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

"Bilgelik ve Görkemde Parıldayan", binanın lobisinin iç duvarına monte edilmiştir ve asansörün ana giriş ve çıkışına bakmaktadır. Parlak ve umut verici bir atmosfer yaratır ve burada çalışan ve halkla konuşan insanları karşılar. Bu eser, buranın ruhani bir simgesidir.

Proje, Nisan 2020'de başladı ve Aralık 2020'de Taiwan'ın Taichung Şehir Hükümeti Polis Departmanı'nda kurulumu tamamlandı. Bu eser, farklı dokulara ve renklere sahip 100'den fazla seramik parça ve renkleri uyumlu hale getirebilen özel olarak pişirilmiş cam kullanır. Üç boyutlu paslanmaz çelik yuvarlak ayna ve gizli Led ışık, eserin ruhudur. Her köşeyi görüş alanına entegre eder ve asılı kuşlar aracılığıyla eserin sahnesi 2D duvardan 3D alana devam eder.

Adaletli ve suçla aktif bir şekilde mücadele eden ve toplumu istikrarlı hale getiren bir polis memurunun imajını soyut görsel sembollerle yorumlamak ve parlak ve umut verici bir atmosfer yaratmak bir yaratıcı zorluktu. Ancak bu zorluk, başarılı bir şekilde aşılmıştır.

"Bilgelik ve Görkemde Parıldayan", polisin doğasını yansıtmak için Taiwan polis rozetinin şekillerini ve renklerini yaratıcı bir metafor olarak kullanır. Polisin görevi, toplum düzenini ve güvenliğini sağlamaktır, toplumu her türlü olası zarardan korumaktır. Panoramik görüntü, polisin enerjik ve adaletli doğasını göstermek için sonsuz genişlemeye sahip bir şehir üzerinde kuş bakışı bir görünümü temsil eder. Merkezdeki yuvarlak ayna, her zaman şehri koruyan ve gözeten büyük bir göz gibidir.

2021 yılında A' Güzel Sanatlar ve Sanat Kurulumu Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici bir tasarım olarak kabul edilmiştir. Bu tasarım, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerisi ile hayranlık uyandırır. Mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KUO, KUO-HSIANG
Görsel Kredileri: Photos #1, #2, #3, #4, #4 photographer - Kuo,Kuo-Hsiang Video - Changs.Art
Proje Ekibi Üyeleri: Artist:Kuo,Kuo-Hsiang Curator:Wei,Yen-Shun
Proje Adı: Shining in Wisdom and Glory
Proje Müşterisi: KUO, KUO-HSIANG


Shining in Wisdom and Glory IMG #2
Shining in Wisdom and Glory IMG #3
Shining in Wisdom and Glory IMG #4
Shining in Wisdom and Glory IMG #5
Shining in Wisdom and Glory IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun