Nago Ananas Parkı Şaraphanesi: Geleceğin Simgesi

Shinjiro Heshiki ve Akiko Higashi'nin Yeni Nesil Tasarımı

Amusement parklarının yetişkinler için bir alanı olan şaraphane merkezinde, yüksek etkili bir Şarap Üretim Makinesi'nin sembolik bir sanat objesi yer alır. Bu, Fransız Napa şaraphanesinin tadı, ılımlı Okinawa ve egzotik dokunuşlarla çağdaş bir stil ve geleneksel bir yüzyıl stili ile birleşimidir. Gelecekte daha çok sevilecek olan tarihi Nago Ananas Parkı'nı miras alıp geliştiren yeni Nago Ananas Parkı'nı simgeleyen bir şaraphane tatil alanıdır.

Shinjiro Heshiki, tesisin dönüşüm zamanı olan Okinawa'nın gelecek 100 yılını simgeleyen bir alan yaratmayı hayal etti. Nago Ananas Parkı Şaraphanesi proje ekibi, yetişkinlerin ananasın imajını, tadını ve rengini keyif alabilecekleri bir alan yaratmayı hedefledi.

Çeşitli malzemeleri, ahşap, metal, mozaik fayans, antika cam ve vitray gibi, dengeli bir şekilde birleştirerek, Nago Ananas Parkı Şaraphanesi proje ekibi, 100 yıl sürecek bir yüzyıl tasarımı denedi.

Ananas objesi Genişlik 9000mm x Derinlik 9000mm x Yükseklik 13500mm ölçülerindedir. Bu devasa obje, çelikten yapılmış bir ananas şarap üretim makinesidir. Atrium alanında tasarlanan bu devasa obje, ezici varlığı ile bir odak noktası oluşturur.

Proje, Ocak 2019'da Okinawa'da başladı, Mayıs 2020'de inşaatı tamamlandı ve Haziran 2020'de Nago Okinawa'da açıldı. Covid19'un etkisi hala hissedilirken zor bir başlangıç oldu.

Nago Ananas Parkı, yeni bir müşteri tabanı çekmek için ananas bazlı bir şarap geliştiriyor. Yetişkinlerin keyif alabileceği bir alan yaratmayı amaçlayan şaraphane alanı, perakende mağaza olarak benimsendi ve ananas sanat objeleri, üretim makinelerine benzeyecek şekilde yerleştirildi, bu da eğlence parklarında görülmemiş bir etki yaratan bir tasarım oluşturdu.

Bu tesis, Nago Ananas Parkı'nın bir parçası olmasının yanı sıra, aynı zamanda bir çekirdek konumda da bulunuyor. Bu konum için benimsenen tasarım detayları, gelecekte yenilenecek olan bazı tesislerde de önemli bir rol oynayacak.

Shinjiro Heshiki, tesisin dönüşüm zamanı olan Okinawa'nın gelecek 100 yılını simgeleyen bir alan yaratmayı hayal etti. Nago Ananas Parkı Şaraphanesi proje ekibi, yetişkinlerin ananasın imajını, tadını ve rengini keyif alabilecekleri bir alan yaratmayı hedefledi. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shinjiro Heshiki
Görsel Kredileri: Image #1~#5: Masahiro Ishibashi
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Akiko MIyagi Assistant Designer: Arisa Oshiro Logo Design: Saya Fuji
Proje Adı: Nago Pineapple Park Winery
Proje Müşterisi: Shinjiro Heshiki


Nago Pineapple Park Winery IMG #2
Nago Pineapple Park Winery IMG #3
Nago Pineapple Park Winery IMG #4
Nago Pineapple Park Winery IMG #5
Nago Pineapple Park Winery IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun