Boşluğun Özü: Studio One'ın Taoizm İlhamlı Konut Projesi

Doğa ve Nesneler Arasındaki Diyalogu Kutlayan Minimalist Bir İç Mekan Tasarımı

Studio One tarafından tasarlanan "Boşluğun Özü" adlı konut projesi, Taoizm konseptinden ilham alarak, yapay müdahaleleri azaltmayı ve nesnelerle doğa arasındaki ilişkiyi vurgulamayı hedefliyor. Bu tasarım, sofistike formlar ve monokromatik renk şemasıyla basitliğin özünü yansıtıyor.

Proje, sofistike formlar ve dokulu malzemelerle zenginleştirilmiş bir monokromatik şema kullanarak basitlikte boşluğun özününe uygun bir şekilde şekillendirildi. Tasarımcı, mekanı tanımlarken işlevini kaybetmeyen sofistike bir formda minimal tasarım hacimlerini kullanmayı amaçladı. Aynı zamanda, güneş ışığı ve zamanla değişen karakteristik ifadeleri yansıtan dokulu malzemeler uyguladı.

Projenin açıklığı ve bütünlüğünü sağlamak için gereksiz mimari duvarlar kaldırıldı ve duvarlara gri mineral boya uygulandı. Zemin için beton epoksi kullanıldı. Tasarımcı, sert hissi azaltmak için koridor için kemer formu ve alçak tavan için eğri çizgi kullandı. Metal yapıya sahip siyah ahşap ada, taş benzeri dolapla birlikte monte edildi. Dolap, depolama işlevini sağlarken, kıvrımlı ve çizgili detaylara sahip dolap, rustik ve dokulu kaplaması nedeniyle güneş ışığı ile ifadesini ve karakteristiğini değiştiriyor.

Projenin alanı 75.9 m2 olup, giriş holü, oturma odası, yemek odası, iki yatak odası, iki banyo ve mutfak içerir. İç mekan projesi olan bu tasarım, sınırlı bir alanla başa çıkmak zorunda kaldı. Tasarım hedefi, mekanın olasılıklarını ve esnekliklerini en üst düzeye çıkarmaktı. Basitliğin özü konseptiyle, tasarımcı, tasarım hacimlerini en aza indirerek siyah adayı ve taş benzeri dolabı, açık bir plan içinde her bölgeyi ve trafik akışını tanımlamak için kullandı.

Proje, Mayıs 2020'de başladı ve Eylül 2020'de Taipei City, Tayvan'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, mekanı en iyi şekilde maksimize etmek için mimari duvarların nasıl yeniden düzenleneceği üzerine odaklandı. Bu yapılırken, tasarımcının, sahibin yaşam alışkanlıklarına dayanarak her bölge için alanı belirlemesi gerekiyordu.

Projenin en büyük zorluğu, küçük iç mekanı daha fazla olasılık ve esneklikle maksimize etmektir. Mekanın veya bölgelerin nasıl tanımlandığı, bu projeye yönelik ana tasarım hedefidir. Ayrıca, monokrom renk şeması altında, mekanda sıcaklık ve görsel doku yaratmak da bir başka zorluk oldu. Bu tasarım, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TZU-JOU CHOU
Görsel Kredileri: Photographer:MD Pursuit
Proje Ekibi Üyeleri: TZU-JOU CHOU
Proje Adı: Essence of Void
Proje Müşterisi: TZU-JOU CHOU


Essence of Void IMG #2
Essence of Void IMG #3
Essence of Void IMG #4
Essence of Void IMG #5
Essence of Void IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun