Oriental Movie Metropolis: Denizin Sesi, Mimarinin Gücü

Gao Shanxing'in Deniz Kabuğundan İlham Aldığı, Qingdao'nun Yeni Simge Yapısı

Deniz kabuğu, en eski deniz canlılarından biri ve denizle en yakın ilişkisi olan canlıdır. Bu durum, Qingdao'nun benzersiz deniz kültürünü ve "mavi deniz gümüş kabuk" tasarım konseptini birleştiriyor. Yatay kabuk şeritleriyle donatılmış büyük tiyatro, deniz kenarında duruyor. Soyut ve dinamik form, okyanus stili ve proje özellikleriyle mükemmel bir şekilde bütünleşiyor. Tamamlandığında, Qingdao'nun en parlak simgesi olacak.

Oriental Movie Metropolis Grand Theatre, Qingdao'nun Starry Island's bay bölgesinde yer alıyor. Kıyıdaki bir deniz kabuğunun kıvrımlı formuyla, tiyatro mükemmel bir şekilde yerel kimliği ve kültürü temsil ediyor. Parametrik tasarım, hem etkin inşaatı hem de kapsamlı cephenin anlatıcı görsel etkisini sağlar.

Gümüş kabuk konseptini yeniden üretmek için, karmaşık cilt, doğrusal olmayan yapı ve inşaat sürecindeki malzeme hassas konumlandırma gibi inşaat kısıtlamaları dahil olmak üzere bir dizi zorlukla karşılaşıldı. BIM bilgisayar sisteminin yardımıyla tasarım, inşaat ve kabul süreçleri yönetildi ve inşaat sürecindeki doğrusal olmayanlık, üç boyutlu spiral ve karmaşıklık sınırlaması çözüldü.

Oriental Movie Metropolis Grand Theatre, Uluslararası Film Festivali için özel olarak inşa edilmiş bir kültür binasıdır. Film festivalinin açılış ve kapanış törenlerini ve film festivalinin ödül törenlerini düzenlemek için ana mekan olacak. Aynı zamanda kapsamlı sanatsal performanslara ve ara sıra konser performanslarına da yer verecek.

Proje, ilk tasarım konsepti tarafından yönetilen, parametrik eğri kontrolünün tasarımın ilk aşamasında uygulandığı ileri BIM metodolojisini uygular. Formun sanatsal tasarımı ve NURBS eğrileri ve yüzeylerin yapısının entegrasyonu ile, zarif çift kabuk konsepti tiyatro işleviyle iyi bir şekilde uyumludur.

Var olan tasarım konseptini gerçekleştirmek için, Grand Theater, spiralli bir şekilde yükselen karmaşık bir eğri formu benimser ve bu şekli elde etmek için yatay ve dikey bir bileşik alüminyum panel perde duvar yapısı kullanır. Bu yapı, çoğu alüminyum panelin üretim sırasında hiperboloid olmasını ve aynı zamanda özelleştirilmesi gerektiğini belirler. İnşaat sırasında karşılık gelen bileşenlerin karmaşıklığı ve montaj hassasiyeti gereksinimleri çok yüksektir; perde duvar inşaat aşamasında çok sayıda özel şekilli alüminyum panelin montajı ve konumlandırılması zordur.

Starry Island's bay içine gömülü olan Oriental Movie Metropolis Grand Theatre, kıyı şehrinin gücünü ve ruhunu sunmak üzere tasarlandı. Doğa tarafından şekillendirilmiş gibi görünen bina, Qingdao kültürünün bir transfüzyon sembolüyle sorunsuz bir şekilde bütünleşir. Sembolik temsilin yardımıyla, tiyatro, ziyaretçiler ile çevre arasındaki duygusal bağlantıyı derinleştirir. Mimarlık, hem anlatı alanlarının performansı hem de peyzaj içindeki bağlamıyla tiyatraldır.

Bu Tasarım, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül aldı. Altın A' Tasarım Ödülü: Muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtırlar. Sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gao Shanxing
Görsel Kredileri: Image #1,2,3,4,5: Photograph by Wu qingshan studio
Proje Ekibi Üyeleri: Gao shanxing ,Wen yikang,Chang qi,Tang xiaomin
Proje Adı: Oriental Movie Metropolis
Proje Müşterisi: Gao Shanxing


Oriental Movie Metropolis IMG #2
Oriental Movie Metropolis IMG #3
Oriental Movie Metropolis IMG #4
Oriental Movie Metropolis IMG #5
Oriental Movie Metropolis IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun