AI Teknolojisi ile Bira Hatlarını Temizleyen Portatif Cihaz: Smart Clean

Pubinno, Inc. tarafından tasarlanan Smart Clean, bira hatlarını otomatik ve etkin bir şekilde temizleyen dünyanın ilk AI destekli portatif cihazıdır.

Smart Clean, bira hatlarının temizliğini otomatikleştiren ve bu süreci daha etkili hale getiren bir inovasyon. Bu cihaz, her bir bira hattı için özelleştirilmiş bir temizleme süreci gerçekleştiriyor. Bira türü, kullanım, soğutma sistemi ve hattın uzunluğuna bağlı olarak maksimum kaliteyi minimum kaynakla sağlıyor.

Smart Clean'in tasarımı, bira hatlarının temizliği için genellikle bir bakım ekibinin düzenli olarak ziyaret etmesi gereken mevcut yöntemlerin yerini almayı hedefliyor. İnsan hatası riskini ortadan kaldıran bu cihaz, standartlaştırılmış ve izlenebilir bir operasyon sağlıyor. Pubinno’nun Aqua Vibra teknolojisi, bira hatlarının iç yüzeylerinde ekstra sürtünme sağlayarak temizleme sürecinde daha az kaynak kullanılmasını mümkün kılıyor.

Smart Clean, alüminyum sac metal şekillendirme yöntemlerini kullanarak maliyeti minimize ediyor. Cihazın boyutları 500 mm x 350 mm x 350mm'dir ve su girişi, güç fişi ve fıçı adaptörü soketleri olmak üzere 3 bağlantı noktası bulunmaktadır. Her bağlantı noktası, "tak ve çalıştır" mantığıyla tasarlanmıştır, böylece cihazın kurulumu ve çalıştırılması sadece 3 dakika sürer.

Smart Clean, bir barın içinde yer alan taşınabilir bir cihazdır, bu nedenle üçüncü taraf bir temizlik hizmetinin gelmesine gerek yoktur. Barmen, sadece fıçıdan Smart Clean'e doğru bira hattının girişini değiştirir. Daha sonra, barmen, uygulamadan bluetooth aracılığıyla Smart Clean'e bağlanır ve temizlemeyi başlatmak için tek yapması gereken bir düğmeye basmaktır. Daha sonra, tüm süreç otomatik olarak gerçekleştirilir.

Smart Clean, 2019 yılında İstanbul'da başlayan ve 2020 yılında tamamlanan bir projedir. Kasım 2020'den itibaren 251 Pubinno barında kullanılmaya başlanmıştır. Nisan 2021'de online bir ürün lansmanı olarak duyurulacak ve Kasım 2021'de BrauBeviale, Nürnberg'de sergilenecektir.

Smart Clean, 2021'de A' Hospitality, Restaurant and Catering Products Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Volkan Doğan
Görsel Kredileri: Images and videos: Creator: Volkan Dogan / 2021 and Pubinno, Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Volkan Doğan Mert Can Çinka Ahmet Necdet Alpmen Bartu Ören Ömer Arslan Gamze Orhanoğlu
Proje Adı: Smart Clean
Proje Müşterisi: Volkan Doğan


Smart Clean IMG #2
Smart Clean IMG #3
Smart Clean IMG #4
Smart Clean IMG #5
Smart Clean IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun