Kozo Asada'nın "Çantadaki Kediler" Projesi: Günlük Hayatta Kedilerin Varlığını Vurgulayan İllüstrasyonlar

Asada, Kedilerin Çantalarla Olan İlişkisini Üç Boyutlu Bir Sanat Eserine Dönüştürüyor

Modern evlerde yaşayan kedilerin çantaları tek bir yuva olarak kullandığına tanık olan Kozo Asada, bu ilişkiyi basit bir grafiksel temsil ile canlandırıyor. Asada'nın "Çantadaki Kediler" projesi, kedilerin günlük yaşamımızdaki varlığını vurgulayan bir sanat eseri.

Proje, kedilerin ve çantaların günlük yaşamdaki temel ilişkisinden doğmuştur. Kedilerin genellikle küçük alanları sevdiği ve düşmanlardan korunmak ya da dinlenmek için bu alanları kullandığı bilinir. Asada, çantaların modern evlerde yaşayan kediler için tek bir yuva gibi kullanıldığını gözlemlemiştir. Kedilerin çantalarında dinlenirken, sanki başından beri bu şekilde olmuş gibi, bu ilişkinin birbirini tamamladığını hissetmiştir.

Asada'nın bu projesi, günlük yaşamda var olabilecek bir sahnenin basit bir grafiksel temsilini çiziyor. Gerçekte esere bakıldığında, üç boyutlu görünüyor ve bu nedenle günlük yaşamda dikkatinizi çekiyor. Eserin teması, uzun tüylü, kısa tüylü ve tüysüz kediler dahil olmak üzere çeşitli tüylere sahip kedilerdir. Ayrıca farklı görünümlere sahip çantaları kullanmayı da tercih etmiştir.

Asada, dijital olarak boyanmış illüstrasyonları akrilik plakalara sabitlemek için hangi yöntemlerin uygun olduğunu inceledi. Bir serigrafi tekniği kullanıldı. Akrilik plakaları katmanlaştırarak üç boyutlu bir etki yaratma yöntemi üzerinde de deneyler yaptı. İki akrilik plakaya uygun bir orijinal resim çerçevesi yapıldı. Kullanılan malzemeler: akrilik plaka, serigrafi, akrilik guaş. kağıt, kesme oturumu.

Asada'nın bu tasarımı, çoklu serigrafi akrilik tahtalarının birbirinin üzerine yığıldığı ve altına kağıt ve kesme levhaların yerleştirildiği tek bir resim oluşturur. Akrilik tahtalar arasına, birkaç milimetre uzaklıktaki görüntüleyicinin perspektifini kaydırarak üç boyutlu bir etki oluşturmak için onları özel bir çerçeve içine yerleştirir.

Proje, 2016 yılında Tokyo'da başladı. Solo sergiler Tokyo ve Hiroshima'da düzenlendi. İlk olarak, hangi tür kedilerin olduğunu araştırdı. Türüne bağlı olarak farklı uzunluklarda ve desenlerde tüyleri vardır. Ayrıca kendi benzersiz pozu ve görünümünde büyük değişiklikler vardır. Asada, bu farklılıkları çantanın ve çekici görünümünün kombinasyonu ile inceledi.

Asada'nın bu tasarımı, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kozo Asada
Görsel Kredileri: Image 1: Illustration Kozo, Photographer Arisa Kasai, 2016 . Optional Image 1: Illustration Kozo, Photographer Arisa Kasai, 2016. Optional Image 2: Illustration Kozo, Photographer Arisa Kasai, 2016. Optional Image 3: Illustration Kozo, Photographer Arisa Kasai, 2016. Optional Image 4: Illustration Kozo, Photographer Arisa Kasai, 2016.
Proje Ekibi Üyeleri: Art Director: Kozo Asada, Illustrator: Kozo, Photographer: Arisa Kasai
Proje Adı: Cats In The Bag
Proje Müşterisi: Kozo Asada


Cats In The Bag IMG #2
Cats In The Bag IMG #3
Cats In The Bag IMG #4
Cats In The Bag IMG #5
Cats In The Bag IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun