Doğanın Nefesi: Yeşili İç Mekana Taşıyan Tasarım

Pingyu Kuo'nun Doğa İle İç İçe Bir Yaşam Alanı Yaratma Çabası

Doğanın Nefesi, iç mekana güneş ışığı ve yeşili taşımayı hedefleyen, dış ve iç mekanı bütünleştiren bir tasarımdır. Bu yeşil çevre ve ışık yoğunluğundaki değişimler, farklı duygular yaratır ve doğal atmosferi artırır, böylece yaşam kalitesini yeni bir seviyeye taşır.

Öncelikle, bu tasarımın eşsiz özelliklerine odaklanalım. Tasarımın ana fikri, genel alanı genişletmek ve yeşili iç mekana taşımaktır. Bu sayede iç mekanın zamanla değişmesi sağlanır. Bu tasarım, orijinal odayı serbest bırakır ve çalışma odası ile oturma odasını birleştirir. Bu, iç mekanın zamanla değişmesini sağlar.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi hakkında konuşacak olursak; Melamin levha, Kuvars lamina, Mermer, Cam, Ahşap, Çelik ve Sistem dolapları kullanılmıştır. Bu, 104 m2'lik dördüncü kat bir binadır ve oturma odası, mutfak, restoran, çalışma odası, ana yatak odası, iki oda ve banyo içerir.

Tasarımın etkileşimi hakkında konuşacak olursak; alanın görsel etkisini büyütmek için tavanı oturma odası ve yemek odasını bütünleştirmek için kullanıyoruz. Diğer yandan, oturma odası ve çalışma odası arasındaki duvarı kaldırarak alanın derinliğini artırıyoruz. Bu iki alanı bağlamak için aynı mermeri kullanıyoruz.

Tasarımın araştırma kısmında, insanlarla doğa arasındaki ilişkiyi yaratmayı ve en konforlu çevreyi artırmayı hedefledik. Ömür boyu anılarla, paylaşılacak bir alan haline geldi. Alanı planlarken, oturma odası, yemek odası ve çalışma odasını kamusal olarak belirledik ve koridorla ayırdık. Doğal malzemeleri ve düşük kromatikliği ana tema olarak kullanıp, doğal çevreyle yaşamayı hedefledik.

Tasarımın en büyük zorluğu, kamusal bir görüş noktası yaratmaktı. Kuvars lamina, ahşap ve çelik ile bir panjur oluşturduk, bunu nasıl tutacağımızı ve panjuru hareket ettirdiğinizde resmi nasıl düşüneceğimizi düşünmek zorunda kaldık.

Sonuç olarak, bu tasarımın amacı, genel alanı genişletmek ve yeşili iç mekana taşımaktır. Bu sayede iç mekanın zamanla değişmesi sağlanır. Güneş ışığını ve yeşili eve getirmek amacıyla, balkondaki çok katmanlı bitki, iç mekanda kullanılan doğal malzeme ile birleştirilmiştir. Bu, iç ve dış mekanın bütünleşmesini sağlar. Yeşil çevre ve ışık yoğunluğundaki değişimler, farklı duygular yaratır ve doğal atmosferi artırır, böylece yaşam kalitesini yeni bir seviyeye taşır.

Önemli bir not olarak, bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmek için saygı gösterirler, onlar tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ping Yu Kuo
Görsel Kredileri: Ping Yu Kuo
Proje Ekibi Üyeleri: Pingyu Kuo
Proje Adı: Forest breath
Proje Müşterisi: Ping Yu Kuo


Forest breath IMG #2
Forest breath IMG #3
Forest breath IMG #4
Forest breath IMG #5
Forest breath IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun