Doğadan İlham Alan Minimalist Ofis Tasarımı: 8C ART SPACE

Yang Peng ve Zaiyun Yin'in Doğal Çevreden Esinlenerek Oluşturduğu Sade ve İşlevsel Ofis İç Mekanı

Doğal çevreden esinlenen Yang Peng ve Zaiyun Yin, 8C ART SPACE için minimalist bir ofis tasarımı oluşturdu. Tasarım, ham malzemenin ve geometrik sadeliğin kutlandığı bir alan yaratıyor.

Merkezi Changsha'nın kuzeydoğusunda bulunan 800 metrekarelik ofis, iç mimari stüdyosu 8C ART SPACE ve inşaat şirketi INCH'e aittir. Ofis iç mekanı, "ham malzeme ve geometrik sadeliği" kutlama amacıyla 8C ART SPACE tarafından baştan sona yenilendi. Ham ve minimalist estetik, mekanın tamamen tasarıma odaklanılabilmesi için sadeleştirilmesine yardımcı oluyor.

Ofis, 8C ART SPACE stüdyosu için bir çalışma alanı ve INCH için bir showroom olacak şekilde tasarlandı. Yüksek kaliteli ithal spot ışıkların sıcak bir karşılama sağladığı showrooma, tavan yüksekliğinde otomatik kayar bir kapıdan geçiliyor. Geniş ana salon, şirketin büyük ölçekli toplantılar için kullanabileceği veya etkinlikler için galeri tarzı bir alan haline getirebileceği şekilde açık bırakıldı.

Stüdyo ve showroom arasında bir bağlantı görevi gören uzun ışıklı koridor, farklı dokularda ham ama küratörlüğü yapılmış malzeme panolarının duvara asıldığı ve personelin hızlı bir dinlenme molası alabileceği siyah karbonize ahşap bir bankın bulunduğu bir alan sunuyor.

Mekanın açık planlı düzeni, kolay dolaşım ve net görüş hatları sağlamak için çeşitli yarı saydam malzemelerin kullanılmasını gerektirdi. Işık, gölge ve çizgi kullanılarak mekanın sert beyazına kontrast sağlandı.

8C ART SPACE ofisi, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünün gümüş kategorisinde ödül kazandı. Gümüş A' Design ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi temsil eder ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yang PENG
Görsel Kredileri: Photographer Xinxin GUO
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Yang PENG Zaiyun YIN
Proje Adı: Blank Project
Proje Müşterisi: Yang PENG


Blank Project IMG #2
Blank Project IMG #3
Blank Project IMG #4
Blank Project IMG #5
Blank Project IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun