Rodrigo Kirck'in Eleve Tasarımı: Sürekli Değişen Bir İkon

Parametrik Tasarım ve Yenilikçilik ile Şehir İçin Yeni Bir Simge

Rodrigo Kirck tarafından tasarlanan Eleve, günlük parametreleştirme amacıyla tasarlanmış hareketli rüzgarlık sistemine sahip ikonik bir cepheye sahip bir konut binasıdır. Bu sistem, binanın projedeki sorumluluğunu ve kullanıcılar, mahalle ve şehirle olan etkileşimini yansıtır.

Eleve'nin en dikkat çekici özelliği, sürekli hareket halinde bir tasarım getiren hareketli rüzgarlık sistemidir. Bu havalandırmalı cephe, yeni nesile yönelik olarak tasarlanmış projenin konseptini yansıtır. Bu, projenin geliştirilmesi için kavramsal başlangıçtı. Sonuç, sürekli değişen ve insanların her zaman farklı bir tasarım göreceği bir bina oldu. Böylece şehir ve yayalar için yeni bir simge oluşturulmuştur.

Eleve, beton, cam, hareketli rüzgarlık, galvanizli çelik, ACM alüminyum kompozit malzeme ve LED ışık kullanılarak yapılmıştır. İkonik heykel cephesi, parametrik sistem, beton, çelik ve ACM (Alüminyum Kompozit Malzeme) teknik özelliklerini içerir.

Projede Rodrigo Kirck'a Bruno Bianchini, Katarine Schmitt, Giovana Coelho, Alexandre Rodrigues ve Rodrigo Bassani gibi isimler yardımcı olmuştur. Proje, bir heykel gibi görsel algı üzerine odaklanmıştır ve binanın şehirdeki görsel bir simge olarak ilişkisini araştırmayı hedeflemiştir.

Eleve projesi, 2020 yılında Porto Belo, Santa Catarina, Brezilya'da başladı ve 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Tasarım araştırması, kullanıcıların sürecin bir parçası olduğu çağdaş tasarıma dayanmıştır. Bu projenin oluşturulması için katılımcı tasarımın kavramsal temellerinde ve teknolojik temellerde ve bu projenin gelecekle ilişkisi üzerine düşünce aradık.

Eleve Residence, Brezilya'nın güneyindeki Porto Belo kıyı şehrinde yer alır. Kirck, tasarımı teşvik etmek için çağdaş mimarinin kavramlarını ve değerlerini uyguladı ve konut binası kavramını yeniden tanımlamayı, kullanıcılarına ve şehirle olan ilişkisine deneyim getirmeyi hedefledi. Tasarımcı, hareketli rüzgarlıkların kullanımı, yenilikçi inşaat sistemleri ve parametrik tasarımı uyguladı. Burada uygulanan teknolojiler ve kavramlar, binayı bir kentsel simgeye dönüştürmeyi ve bölgesindeki binaların oluşturulmasında yeni yollar oluşturmayı hedefledi.

Eleve tasarımı, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rodrigo Kirck
Görsel Kredileri: Image #1: Architect Rodrigo Kirck, Renders, 2020. Image #2: Illustrator Giovani Bellincanta, BeRender Bureau, Images, 2020. Image #3: Architect Rodrigo Kirck, Renders, 2020. Image #4: Architect Rodrigo Kirck, Renders, 2020. Image #5: Illustrator Giovani Bellincanta, BeRender Bureau, Images, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Rodrigo Kirck, Bruno Bianchini, Katarine Schmitt, Giovana Coelho, Alexandre Rodrigues and Rodrigo Bassani.
Proje Adı: Eleve
Proje Müşterisi: Rodrigo Kirck


Eleve IMG #2
Eleve IMG #3
Eleve IMG #4
Eleve IMG #5
Eleve IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun