Trolley Coaster: Süpermarket Alışverişinin Heyecanını Yeniden Yaratma

Chih-Kang Chu'nun Dinamik Yüklemesi, Alışverişin Mutluluğunu ve Heyecanını Yeniden Canlandırıyor

Chih-Kang Chu'nun tasarladığı Trolley Coaster, süpermarket alışverişinin getirdiği mutluluk ve heyecanı yeniden canlandıran bir tasarım. İki kesişen ray üzerinde hareket eden alışveriş arabaları, bir tema parkındaki roller coaster'ları anımsatıyor. Ziyaretçiler, alışveriş arabalarının raylar üzerinde hareket ettiğini görmekle kalmıyor, aynı zamanda süpermarketi hatırlatan sesleri de duyabiliyorlar.

Trolley Coaster, hükümet ve halk arasında ortak bir çaba sonucu ortaya çıkan dinamik bir yükleme. Raylar, eldiven kukla sahnesi kart teknisyenleri tarafından tasarlandı ve üretildi. Pingtung County Hükümeti ve Taiwan Design Center, yüklemeyi düşük maliyetli ve kaynak israfını önleyici bir şekilde gerçekleştirmek için bir özel şirketle işbirliği yaptı. Sergi sonrasında tüm alışveriş arabaları güvenli bir şekilde Carrefour'a geri dönecek ve halka hizmet etmeye devam edecek.

Çoğu büyük sergi büyük miktarda atık üretir. Bu sebeple, bu sefer büyük ölçüde geri dönüştürülebilen ve yeniden kullanılabilen malzemeleri kullanmayı tercih ettik. Sergi sadece iki hafta süreceği için, her şeyin sergi sonrasında nereye gideceğini planlama aşamasının çok erken evrelerinde planladık. Alışveriş arabaları, iskeleler, motorlar, raylar, tekerlekler ve tuval için zaten bir yer bulduk.

Alışveriş arabaları özel bir şirket olan Carrefour'dan ödünç alındı. Sergi sonrasında tüm alışveriş arabaları güvenli bir şekilde Carrefour'a geri dönecek ve halka hizmet etmeye devam edecek. Raylar, eldiven kukla sahnesi kart teknisyenleri tarafından tasarlandı ve üretildi. Alışveriş arabalarının motorları ve tekerlekler ve raylar kukla sahnesi kartı için yeniden kullanılacak. Bu, maliyetleri ve potansiyel kaynak israfını azaltabilir.

Ana mekan 6600 m2. Alan oldukça geniş, alan içerisinde altı tematik sergi olmasına rağmen hala biraz boş görünüyor. Bu yüzden, iki geçişli ray kullanarak, alışveriş arabaları tüm sergi alanını çevreleyerek tüm tematik sergileri birbirine bağlar.

Trolley Coaster, alan kullanımı sorununu çözmekle kalmaz, serginin konseptini güçlendirir, serginin gündemini artırır ve tanıtım etkisini iyileştirir. Süpermarket alışverişi ortak bir deneyimdir. Dinamik yükleme, süpermarketin görsel ve akustik hafızasını canlandırır, Pingtung'un yerel coşkusunu yankılar, tasarım sergisini halka daha da yaklaştırır.

Trolley Coaster, bir eğlence parkındaki bir roller coaster gibi, insanları sergiye çeker; girişte, görüşün odak noktası olur ve insanların kontrol noktası olur; insanlar sergiye girdiğinde, roller coaster, her sergi alanının arka planında bir dizi bağlantıya dönüşür, yükseltilmiş ray, sergi alanını görünmez bir şekilde böler ve ziyaret eder.

Trolley Coaster, 2021'de A' Performing Arts, Stage, Style and Scenery Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chih-Kang Chu
Görsel Kredileri: Photographer Kuo-Min Lee, Trolley Coaster, 2019
Proje Ekibi Üyeleri: Design Director: Chih-Kang Chu Designer: Meng-Hung Tsai Executive Designer: Shin Yu Design Consultant: Yao-Chou Yu
Proje Adı: Trolley Coaster
Proje Müşterisi: Chih-Kang Chu


Trolley Coaster IMG #2
Trolley Coaster IMG #3
Trolley Coaster IMG #4
Trolley Coaster IMG #5
Trolley Coaster IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun