Dünyanın Mücevheri: Reba Dilbert'in Kostüm Tasarımı

Karayipler'in Cenneti Cayman Adaları'ndan İlham Alan Ödüllü Tasarım

Reba Dilbert, Karayipler'in gözde turistik destinasyonlarından Cayman Adaları'nın doğal güzelliklerinden ilham alarak, 'Dünyanın Mücevheri' adını verdiği kostüm tasarımını yarattı. Tasarım, adaların kristal gibi suyunu, pudra beyazı kumlarını ve saf doğasını temsil eden beyaz renk hakimiyeti ve kanat şekli ile dikkat çekiyor.

Reba Dilbert'in tasarımı, iki ana tasarım temeli üzerine kurulu; renk ve şekil. Beyaz renk, Cayman Adaları'nın etrafını saran beyaz kumlu plajları temsil ediyor. Tasarımın kanat şekli ise, Karayipler'in bu mücevherini deneyimlemek için uçuş yapan milyonlarca turisti simgeliyor.

Tasarım, çeşitli kumaşlarla, spandeks, dantel ve payet gibi süslemelerle elde yapıldı. Şekli vermek için metal tel kullanıldı ve özel bir teknikle birleştirildi. Bu tasarımın etiketleri arasında 'Kostüm, Karnaval, Cayman, Kanatlar, Doğa' yer alıyor.

Proje, 2018 yılının Temmuz ayında başladı ve 2019'un Aralık ayında Cayman Adaları'nda tamamlandı. Tasarım, Cayman Adaları'nın Seven Mile Beach'inde oluşturuldu. Tasarımcının her sabah gördüğü manzara, tasarımın altında yatan görselleri oluşturdu. Tasarım, okyanusa doğrudan bakarak ilham alınarak oluşturuldu.

Tasarımcı, bu tasarımın en zor kısmının metal tel ile tasarımı şekillendirmek olduğunu belirtiyor. Bu, tasarımı şekillendirmek, çerçevelemek ve sabitlemek için geniş bir zaman dilimi gerektirdi. Kumaş tabanı uygulanmadan önce bu işlemler tamamlanmalıydı.

Tasarım, kanatlara benziyor. Adaların güzelliğini görmek için gelen insanların uçuşlarına bir gönderme yapıyor. Beyaz kostüm üzerinde mavi yansıtıcı aksesuarların odaklanması, beyaz kum ve mavi suları yansıtıyor. Bu tasarım, Cayman Adaları'nın deniz çevresinin önemini vurguluyor ve bunun korunması gerektiğini, böylece yerel halkın ve ziyaretçilerin yıllarca keyif alabileceğini belirtiyor. Ancak daha da önemlisi, küçük bir ada ulusu olarak, bu tasarım, dünyanın çevreyi, özellikle okyanusları koruma konusunda kendi payına düşeni yapması gerektiğini temsil ediyor.

Reba Dilbert'in bu tasarımı, 2021 yılında A' Performing Arts, Stage, Style and Scenery Design Award'da Gümüş ödülünü kazandı. Bu ödül, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal yetenekleri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmellik seviyesini gösteriyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Reba Dilbert
Görsel Kredileri: Reba Dilbert
Proje Ekibi Üyeleri: Reba Dilbert
Proje Adı: Gem of the World
Proje Müşterisi: Reba Dilbert


Gem of the World IMG #2
Gem of the World IMG #3
Gem of the World IMG #4
Gem of the World IMG #5
Gem of the World IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun