Avusturya'nın Zirvesi: DC Tower

Responsive Spaces Tarafından Tasarlanan Kalıcı Medya Yüklemesi

Vienna'nın DC Tower 1, Avusturya'nın en yüksek binasıdır. İş kulesi, zemin katta giriş yapan ve yerin eşsizliğini hiç hissetmeyen birçok kişiye iş yeri sağlar. Kule yönetimi, markaya uygun olağanüstü bir karşılama jesti sunmak istedi. Etkileşimli medya kurulumu, kule ve anın gücünün eşsizliğini vurgular. Her an eşsizdir ve not etmeye değerdir. Foyerdeki LED duvar, hem konumu hem de her anı kutlar. Ayrıca etkileşimlilik aracılığıyla insanlar ve binanın kendisi arasında bir diyalog sağlar.

Her 5 dakikada bir, kule çatısından fotoğraflar çekilir ve toplanır, her biri konumu ve her anın eşsizliğini temsil eder. 60 kat aşağıda dev bir LED duvar, gerçek zamanlı olarak dilimlenmiş fotoğraf montajlarını gösterir. Uygulama, bir kez son 24 saatlik dilimleri gösterirken, başka bir zaman son 12 haftanın anlarını bir resme paketler. Kule içindeki insanlar arasındaki diyalog, uygulamanın varlıklarının ve hareketlerinin varlığına tepki vermesini sağlayan sensörler tarafından genişletilir. Bu şekilde, kule kendisi onlarla canlı bir diyalog içine girer.

Çatının antenine hava koşullarına dayanıklı yüksek çözünürlüklü bir web kamerası monte edildi ve kule bodrumundaki bir medya sunucusuna bağlandı. Bu sunucu, haftalar ve aylar boyunca büyük bir resim havuzu toplar, bu resimler daha sonra 10,5 x 5 metrelik LED duvarı besleyen gerçek zamanlı uygulamaya teslim edilir. Foyerin iki köşesine, ilgili alandaki insanların ideal konum izlemesini sağlamak için iki LiDAR lazer menzil sensörü monte edildi. Toplanan izleme verileri, tüm zaman dilimi montajlarının insanların varlığına çeşitli şekillerde aktif olarak tepki vermesini sağlamak için uygulama tarafından kullanılır.

Proje, Ağustos 2020'de Viyana, Avusturya'daki DC Tower 1'de başlatıldı ve kalıcı bir medya kurulumu olacak. Bu proje/tasarım için teknik araştırma, birkaç ekip üyesinin uzmanlığı ve deneyimine dayanıyordu ve hem web kamerası hem de sensörlerin değerlendirilmesi ve uzun süreli testini içeriyordu. Araştırmanın öğrenmeleri, nihai teknik konsepte karıştı.

Kulenin konumunun eşsizliği tasarımda mevcut olmalıydı, aynı zamanda kule kendisinin eşsizliği de. Ayrıca, kule topluluğunun insan yönünü, binanın içindeki tüm insanlar arasındaki diyalogu vurgulamak önemliydi. Son önemli yön, tüm özel anların varlığıydı, şimdi aylar öncesine kadar. Kurulumun nihai görünümü, tanıdıklık ve ev hissi sağlar ve diğer yandan her zaman yeni ve eşsiz görünür. Her beş dakikada bir LED duvar, daha önce hiç görülmemiş bir şekilde içerik gösterir.

DC Tower 1, Avusturya'nın en yüksek binasıdır ve olağanüstü bir karşılama jesti sağlar. Çatıdaki bir web kamerası sürekli olarak fotoğraflar toplar, zamanla bir resim havuzu oluşturur. Bu yakalanan anlar, canlı zaman dilimi montajlarına gerçek zamanlı olarak düzenlenir. Her şey, her bir anı kutlamakla ilgilidir. Sensörler, insanların düzenlemeleri etkilemesini sağlar. Foyerdeki LED duvar, hem konumu hem de her anı kutlar. Ayrıca etkileşimlilik aracılığıyla insanlar ve binanın kendisi arasında bir diyalog sağlar.

Bu Tasarım, 2021'de A' Güzel Sanatlar ve Sanat Kurulumu Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü: Deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesi iyileştirmelerine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Responsive Spaces
Görsel Kredileri: Photo / Video / Sound: Eyup Kus
Proje Ekibi Üyeleri: Katharina Mayrhofer Andrea Maderthaner Martin Zeplichal Markus Pargfrieder Wolfgang Maier
Proje Adı: Top of Austria
Proje Müşterisi: Responsive Spaces


Top of Austria IMG #2
Top of Austria IMG #3
Top of Austria IMG #4
Top of Austria IMG #5
Top of Austria IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun