Tradyonun Köklerinden Yenilikler Filizleniyor: Novelty Sprouts

Chou Yu-Hao'nun Uluslararası Perspektif ve Doğa Dokunuşuyla Yeniden Canlandırdığı Ofis Alanı

Chou Yu-Hao, geleneksel işletmelerin genel merkezlerini yeniden düzenleyerek, uluslararası perspektiflerini ve vizyonlarını tam anlamıyla sergileyebilecekleri bir ofis alanı yaratıyor. Çeşitli dokular ve benzersiz unsurlar ekleyerek, ofis alanına daha fazla kişilik ve doğanın dokunuşunu getiriyor.

Polisajlı mermer zemin ve gümüş tilki taşı duvar, minimalizm ruhunu korurken dikkat çekici bir lobi oluşturuyor. Holün sonundaki vitrin, şirketin ihtişamını ve onurunu konuklarına saklamadan sergiliyor. Ancak vitrindeki ödüller, konukların tek odak noktası olmayacak. Vitrinin şeffaf cam duvarı sayesinde, konuklar bu projenin başrolündeki Uluslararası Konferans Salonu'na doğrudan bakabilir, görsel etki ve alanı bir üst seviyeye taşıyabilirler.

Yu-Hao, yeni bir yarı açık avlu, zevkli bir bar bölümü, bir salon ve toplantı alanı ekledi. Doğal ışığı yumuşatmak ve tüm alana yaymak için rulo perdeler kullandık. Pencerelerin yanında kaldırma tabloları da bulunmaktadır. Ana duvardaki ağaç deseninin bazı kısımları, doğal ışığın içeri sızmalarını sağlamak için boşluklu tasarım kullanırken, diğer kısımları yansıtıcı gri camla donatılmıştır, bu da bar bölümü için bu illüzyon boyutunu yaratıyor.

Ofis alanının yeniden düzenlenmesinin ardından, konferans odası genişletildi ve sabit olmayan Ses/Görüntü ekipmanları ve ses yalıtımlı mobil bölme duvarı ile donatıldı. Mobil bölme duvar, konferans odasını daha esnek bir şekilde ikiye bölebilir. Bölme duvarın her iki tarafı da gri geri boyalı camlardan yapılmıştır, bu da yansıma yoluyla alan için genişletme etkisi verir.

Proje, 2018 Temmuz'unda başladı ve 2019 Kasım'ında Yeni Taipei Şehri, Tayvan'da tamamlandı. Bu projenin iç alanı yaklaşık 628 metrekare. Ana duvarın eğimi, avlu bölümünü nüfuz eder, optik illüzyonla gerçek alanı büyütür ve diğer taraftaki CEO ofisini vurgular. Mat altın boyalı cam bölme ve elektrikli perdeler odayı aydınlatırken, işveren ve çalışanlar arasındaki ortak refah fikriyle rezonansa girerler.

Chou Yu-Hao, geleneksel işletmelerin genel merkezlerini yeniden düzenleyerek, uluslararası perspektiflerini ve vizyonlarını tam anlamıyla sergileyebilecekleri bir ofis alanı yaratıyor. Çeşitli dokular ve benzersiz unsurlar ekleyerek, ofis alanına daha fazla kişilik ve doğanın dokunuşunu getiriyor. Bu daha spontane alan kullanımıyla, geleneksel işletmelerin genel merkezleri, uluslararası perspektiflerini ve vizyonlarını tam anlamıyla sergileyebilir.

Novelty Sprouts, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHOU, YU- HAO
Görsel Kredileri: CHOU, YU- HAO
Proje Ekibi Üyeleri: CHOU, YU- HAO
Proje Adı: Novelty Sprouts
Proje Müşterisi: CHOU, YU- HAO


Novelty Sprouts IMG #2
Novelty Sprouts IMG #3
Novelty Sprouts IMG #4
Novelty Sprouts IMG #5
Novelty Sprouts IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun