Yoonly: Gençlerin Gezgin Ruhunu Yakalayan Yaratıcı Bir Marka Kimliği

Fanny De Bray tarafından tasarlanan Yoonly, gençlerin seyahat deneyimlerini bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen bir marka kimliği.

Yoonly, gençlerin seyahat deneyimlerini bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen bir marka kimliği. Fanny De Bray tarafından tasarlanan bu görsel kimlik, kullanıcıların hayatlarına renk katabilecekleri bir platform sunuyor.

Yoonly'nin logosu, genellikle seyahat sektöründe kullanılan bir imge olan bir pin ile birlikte harf Y'yi içeriyor. Ördek yeşili, denizi ve mavi gökyüzünü çağrıştırırken, turuncu renk insan sıcaklığını, güneşi, toprağı ve duyguları çağrıştırıyor. Yuvarlak küçük harf tipografisi, çağdaş ve start-up'lar ve diğer mevcut markalar tarafından kullanılan harflerden esinlenmiştir.

Yoonly'nin benzersiz özelliklerinden biri, "hayatı aç" anlamına gelen temel çizgiyi mükemmel bir şekilde gösteren bir açma/kapama düğmesi oluşturan Y harfi ile bir pindir. Yoonly'deki iki O harfi, sonsuzluk işaretini temsil eder ve bir ömür boyu sürecek anılar fikrini vurgular. Her harfin altı, logo'yu dinamik ve dokulu hale getiren sağa doğru çizilmiştir.

Yoonly'nin tasarımı, hem dijital (web sitesi, uygulama, simgeler) hem de basılı (kitap, rehberler, broşürler, kartvizitler vb.) olarak gösterilecek şekilde uyarlanmıştır. Logo, üzerinde görüntülendiği her medyaya daha iyi uyum sağlamak için uyarlanmıştır.

Yoonly, 20-35 yaş arası gençler için benzersiz yaşam deneyimleri arayan bir seyahat ajansıdır. İsim, tek bir isimde 2 anahtar fikri içerir: "Sadece genç" ve "Sadece bir kez yaşarsın/YOLO".

Yoonly'nin tasarımı, 2019 Haziran'ında başladı ve 2020 Mayıs'ında tamamlandı. 2020 Eylül'ünden itibaren bir web sitesi bu tasarımı hayata geçirdi. Bu tasarım, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı.

Yoonly, gençlerin seyahat deneyimlerini bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen bir marka kimliği. Bu görsel kimlik, kullanıcıların hayatlarına renk katabilecekleri bir platform sunuyor. Fanny De Bray tarafından tasarlanan bu görsel kimlik, gençlerin seyahat deneyimlerini bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fanny De Bray
Görsel Kredileri: Copyright Made for you
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Fanny de Bray Brand Strategist: Amandine Lantelme
Proje Adı: Yoonly
Proje Müşterisi: Fanny De Bray


Yoonly IMG #2
Yoonly IMG #3
Yoonly IMG #4
Yoonly IMG #5
Yoonly IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun