Jason Chan'ın "Wellem Pediatric" Tasarımı: Çocukların Hastane Korkusunu Yenmek için Oyunlaştırılan Sağlık Hizmetleri

Amerikan Özel Sağlık Anlayışını Çin'e Getiren, Çocuklar İçin Korkusuz Bir Sağlık Deneyimi Sunan Yenilikçi Bir Optometri Merkezi

Jason Chan tarafından tasarlanan Wellem Pediatric, çocukların hastane korkusunu yenmek ve sağlık hizmetlerini daha eğlenceli hale getirmek için oyunlaştırılan bir optometri merkezi. Amerikan özel sağlık anlayışını Çin'e getiren bu tasarım, çocukların sağlık hizmetlerine olan korkularını yenmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Wellem Pediatric, evrenin gizemli bir gezegeni olan Wellem'den esinlenmiştir. Bu gezegende sevimli yaratıklar yaşar ve en ileri tıbbi ekipmanlara sahiptir. Ziyaretçi sayısı arttıkça, Wellem yeni bir gezegenin geliştirilmesine ve bir uzay istasyonunun kurulmasına ihtiyaç duyar. Dr. Kangkang, bu uzun gezegenlerarası yolculuğa başlamak için bir grup oluşturur.

Wellem, Amerika merkezli olup, yılların uluslararası tıbbi deneyiminden sonra, Amerikan özel tıbbi anlayışını Çin'e getirir. Çinli çocukların tıbbi projelerden korkmaması ve aynı zamanda Wellem'in savunduğu "aşırı tedavi olmayan önleme ve sağlık bakımı anlayışı"nı daha iyi entegre etmek için, Jason Design Group da geleneksel "hastane" kavramını değiştirir.

Wellem Jinqiao'nun okyanus yıldızı uzay istasyonunda bulunan Ocean Station, tüm alanın beyaz olduğu ve uzay istasyonunun görsel algısının yanı sıra, çocukların oyun alanında okyanus unsurlarını vurgulayan eğrilerle tasarlanmıştır. Cihaz unsurları, uzay gemisi ve deniz biyolojisi evreni ile öncelikli olarak verilmiştir, aynı zamanda tema ile de uyumludur.

Proje alanı 1440 metrekare olup, resepsiyon masası genel alanı yankılamak için eğrilerle sunulmuştur. Yetişkin tıbbi güzellik alanının metope rengi, pediatrik alandan farklıdır ve morandi yeşili ile sunulmuştur. Duvar bezi kullanılarak alan daha yumuşak ve daha feminen hale getirilmiştir. Koridordaki kliniğin cam kapıları, tümü atomize cam filmi ile işlenmiştir, bu hem gizliliği garanti eder hem de koridor alanını yumuşatır.

Proje, 2019 yılında Şanghay'da başlamış ve 2019 yılında Şanghay'da tamamlanmıştır. Ayrıca 2019 yılında Şanghay'da sergilenmiştir. Jason Design Group, çocukların tıbbi projelerden korkmamasını sağlamak ve aynı zamanda Wellem'in savunduğu "aşırı tedavi olmayan önleme ve sağlık bakımı anlayışı"nı daha iyi entegre etmek için geleneksel "hastane" kavramını değiştirmiştir.

Çocukların hastaneye gelmekten artık korkmamasını sağlamak, eğlence ve pratikliği bir arada bulundurmak, ekibin erken aşamadaki ana araştırma yönüdür. Çocukların eğlence alanı, okyanusun unsurlarını genişleterek, deniz yaşamının krallığını soyut bir şekilde abartılı ve büyütülmüş bir hale getirir. Deniz yaşamı ve etkileşimli oyun cihazları, genel alanın temasına daha iyi uyum sağlar. Salonun duvarları, okyanus uzay istasyonu temasını yansıtan dalga unsurları kullanılarak eğrilerle sunulmuştur. Eğriler ayrıca keskin ve sert hatlardan kaçınır. Resepsiyon masası, genel alanı yansıtmak için eğrilerle sunulmuştur.

Bu tasarım, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Award, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jason Chan
Görsel Kredileri: CREATAR
Proje Ekibi Üyeleri: Jason Chan
Proje Adı: Wellem Pediatric
Proje Müşterisi: Jason Chan


Wellem Pediatric IMG #2
Wellem Pediatric IMG #3
Wellem Pediatric IMG #4
Wellem Pediatric IMG #5
Wellem Pediatric IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun