Wei Ju Wang'ın "Uzayın Akışkanlığı": Geleneksel Sınıf Tasarımını Yeniden Şekillendirme

Öğrenme Alanlarına Yeni Bir Soluk Getiren, Akışkan ve Esnek Bir Yaklaşım

Wei Ju Wang tarafından tasarlanan "Uzayın Akışkanlığı" projesi, geleneksel sınıf tasarımını yeniden şekillendiriyor. Proje, esnek ve işlevsel bir öğrenme ortamı yaratmak için akışkan bir mimari yaklaşım benimsiyor.

Proje, çeşitli öğretim ihtiyaçlarını karşılamak ve aynı zamanda öğretimin yaratıcılığını mekân tarafından sınırlamamak için açık bir mimariye dayanıyor. Bu nedenle tasarımcılar, mekanın esnekliğini ve işlevselliğini koruyor. Proje, düzgün lineer elementler ve dairesel eğrilerin kesimi kullanılarak mekanın akıcı atmosferini sürdürürken, tasarım fikirlerini mekansal işlevlerle eşleştiriyor.

Tüm öğretim alanı, genel mekan tasarımında tasarımın ana ekseninin esnek bir mekansal tahsis olduğu altı eğitim alanına bölünmüştür. Alanlar arasındaki görsel geçirgenlik ve dolaşımın açık akışını kullanarak öğrenci etkileşimini teşvik etmek ve onları esnek ve yaratıcı düşünmeye yönlendirmek için kullanılır. Tasarımcılar, taşınabilir parçaların esnekliği sayesinde genel mekanın geleneksel öğretimden farklı daha fazla olasılığa sahip olmasını umuyorlar.

Her bir alan, birbirleriyle uyum içinde kullanılan lineer aydınlatma şeritleri ve laminat aydınlatma ile tasarlanmıştır. İşlevsel borular, akışkan aydınlatma şeritleri ve otomatik geri çekilebilir güç kaynakları gibi, geleneksel sınıf borularının eşitliğini ve rahatsızlığını gidermek için kullanılır.

Gelecekte çoğunlukla bilim öğretim mekanları olacağı düşünülerek, genel tasarım birçok yönüyle esnekliği tasarım konsepti olarak vurgular. Büyük sayıda mekanda, etkileşim ve entegrasyon sağlamak için cam kayar kapılar kurulmuştur; aydınlatma ve güç kaynağı planında, üç büyük ölçekli parlak sarı dairesel hat, yerleşik ışık kaynakları ve raylar, asılı, kaydırılabilir ve otomatik geri çekilebilir güç kaynakları kurulmuştur.

Tasarımcılar, geleneksel eğitim sisteminden farklı yöntemler kullanarak birçok esnek olasılıklara sahip bir öğretim alanı oluşturdu. Örneğin, robot ve matematik sınıfında, tasarımcılar parlak sarı tonları mekanın vurgusu olarak kullandı ve akışkan, kıvrımlı ışık şeritleri ve zemin panellerinin geometrik kesimi gibi geleneksel alanlardan farklı yenilikçi konfigürasyonlar kullandı.

Proje, özgür ve şeffaf alanın esnekliğini ön süreç olarak dikkate alarak ve akışkan eğrileri ve yuvarlak yüzeyleri çeşitli öğretim alanlarının konfigürasyonunda unsurlar olarak kullanarak tasarlandı. Kütüphanede, kıvrımlı şekiller genellikle mekansal konfigürasyonun ana ekseni olarak kullanılır, yazı yazmak için parlak sarı beyaz tahta duvarlar gibi işlevsel ekipmanlarla tamamlanır.

Binanın genel tasarımında, koridorlarda akıllı ışık, aydınlatma şeması olarak kullanıldı. Işık kırılma açısını hassas bir şekilde ayarlayıp kullanarak ve ışığın koyu metal ve cam sınıf duvarlarına ve gri zemine yansıması aracılığıyla, koridorun üç boyutlu geometrik kırılması teknoloji hissiyle ortaya çıkar.

Projenin çekirdek motivasyonu, geleneksel öğretimde değişiklik yapmak ve eski sınıf mekanlarını Akış öğretimi için bir üs haline getirmek isteyen bir grup öğretmendi. Bu nedenle bu projenin hedefleri ilham, tesadüf ve yaratıcılık üzerine yoğunlaşmaktadır.

Proje, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödüle layık görüldü. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei-Ju, Wang
Görsel Kredileri: Jamie Lo
Proje Ekibi Üyeleri: Wei-Ju, Wang
Proje Adı: Fluidity of Space
Proje Müşterisi: Wei-Ju, Wang


Fluidity of Space IMG #2
Fluidity of Space IMG #3
Fluidity of Space IMG #4
Fluidity of Space IMG #5
Fluidity of Space IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun