Chinlink Ofisi: Çağdaş İş Mekanı Tasarımında Oyunbaz Bir Yaklaşım

Dang Ming'in Tasarladığı Geometrik ve Renkli Ofis Alanı

Chinlink International Center, iş, finans ve boş zaman aktivitelerini bir araya getiren bir merkez. Dang Ming liderliğindeki tasarım ekibi, bu çok fonksiyonlu yapıyı, modern ve oyunbaz bir ofis alanına dönüştürdü.

Chinlink Ofisi, işlevsel sahneler yaratmak için binanın kendi konumlandırmasını kullanıyor. Renkler ve geometrik bloklar, mekanın dokusunu ilerletirken, Çin ve Batı unsurlarının birleşimi daha kapsayıcı bir sahne oluşturuyor. Tasarım, işlevsellik ve estetiği birleştirerek modern ihtiyaçları karşılıyor.

Ofis alanı, 18. kattan 20. kata kadar uzanıyor. Tasarım, basit, önemli ama aynı zamanda oyunbaz. Tasarımcılar, farklı stillerdeki halıları kullanarak işlevsel alanları vurguluyor ve daha fazla eleman eklenme olasılığını sağlıyor. Toplantı odası alanı ise 23. kattan 25. kata kadar yer alıyor ve burada geometrik bloklar, mekansal düzeni bölmek ve yolları yönlendirmek için kullanılıyor.

Projenin alanı 42050 metrekare. Yapım sürecinde modüler malzemeler kullanılarak inşaat verimliliği artırılıyor ve maliyet tasarrufu sağlanıyor. Standart malzemeler seçilerek kullanılabilir kısmın maksimuma çıkarılması ve atık ve kaybın azaltılması hedefleniyor. İnşaat sürecinde ileri ölçüm ve bilgisayar kaydı kullanılıyor. Bu sayede, tüm özelleştirilmiş malzemeler sipariş edilebiliyor ve inşaat verimliliği artırılıyor.

Chinlink Ofisi, iş ve finansı entegre eden bir alan yaratmak için Chinlink International Center binasının konumlandırmasını kullanıyor. Renkler ve grafikler, sınırlı bir mekan ölçeği içinde taşınıyor ve renk, mekan dilinin anlatıcısı haline geliyor. Bu da, ilerleyen düğümleri oluşturuyor ve sonunda yüksek dokulu bir çalışma alanı çiziyor. Ayrıca, geleneksel ofis alanının imajını da kırıyor.

Projenin başlaması Temmuz 2018'de, tamamlanması ise Eylül 2019'da gerçekleşti. Tasarım, Çin'in Xi'an şehrinde gerçekleştirildi. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen ürün ve parlak fikirlere verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dang Ming, Li Dandi
Görsel Kredileri: photo by: TAN XIAO-STUDIO TEN
Proje Ekibi Üyeleri: Dang Ming Tang Xing Xie Xu Qian Xiaoqian Ao Qinge Wang Qing Yan Zhen Wu Hongye
Proje Adı: Chinlink Office
Proje Müşterisi: Dang Ming, Li Dandi


Chinlink Office IMG #2
Chinlink Office IMG #3
Chinlink Office IMG #4
Chinlink Office IMG #5
Chinlink Office IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun