Virüsü Yiyen Maske: Birger Linke'nin Yenilikçi Tasarımı

Livinguard Teknolojisi İle Virüsleri Yok Eden Yeniden Kullanılabilir Maske

Swiss biotech şirketi Livinguard tarafından geliştirilen bir tekstil, yeniden kullanılabilir maskeler için kullanılıyor. Bu tekstil, temas ettiği bakteri, mantar ve virüsleri (Covid 19 dahil) etkisiz hale getiriyor. Tasarımcı Birger Linke, bu ürünün paketlemesini hayata geçirerek, maskeyi steril bir pakette sunuyor ve pakete eklenen bir plastik şerit, yukarı ve aşağı kaydırıldığında bir virüsün 'yendiği' bir animasyon oluşturuyor.

Livinguard tarafından özel olarak işlenmiş ve patentli bir tekstil, bu yeniden kullanılabilir maskelerin üretiminde kullanılıyor. Bu tekstil, temas ettiği bakteri, mantar ve virüsleri (Covid 19 dahil) yok ediyor. Bu özelliği ile diğer maskelerden ayrılıyor ve bu tasarımın gücünü oluşturuyor.

Ürünün tasarım sürecinde, tüketicilere paketleme aracılığıyla bir ürünün benzersiz avantajını iletmek gerekiyordu: basit bir tekstilin her gün koruma sağlayabileceği. Bu süreçte, virüsün 'yendiği' bir süreci paketlemeye canlandırmak için yüz yıllık bir teknik olan Moiré Animasyonu kullanıldı. Bu teknik, bir virüsün 'yendiği' sürecin grafik tasvirinin animasyonlu çerçevelerinin optik bir illüzyonunu yaratıyor.

Ürün Mayıs 2020'de piyasaya sürüldü ve bugüne kadar 5 milyon maske üretildi. Ürün, Çin ve dünya genelinde pazarlanıyor. Tasarım sürecinde, animasyonun çalışması için gereken yüksek hassasiyetli üretimi sağlayacak doğru malzemeleri ve baskı teknolojisini bulmak gibi zorluklarla karşılaşıldı.

Maskenin paketlemesi, bir virüsün 'yendiği' süreci canlandırıyor. Maske, steril bir pakette sunuluyor. Pakete eklenen bir plastik şerit, yukarı ve aşağı kaydırıldığında bir virüsün 'yendiği' bir animasyon oluşturuyor. Aile üyeleri arasında maskelerin karışmasını ve dolayısıyla çapraz kontaminasyonu önlemek için, her maskeyi kişiselleştirmek üzere farklı renkte ayarlama klipsleri ayrı bir kılıfta sunuluyor.

Bu tasarım, 2021'de A' Packaging Design Award'da Gümüş ödülüne layık görüldü. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyeyi temsil ediyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Birger Linke
Görsel Kredileri: Photography: Chiara Ye Photography
Proje Ekibi Üyeleri: Birger Linke
Proje Adı: The Mask that Ate the Virus
Proje Müşterisi: Birger Linke


The Mask that Ate the Virus IMG #2
The Mask that Ate the Virus IMG #3
The Mask that Ate the Virus IMG #4
The Mask that Ate the Virus IMG #5
The Mask that Ate the Virus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun