Çin'in İlk Kişiye Özel Saç Bakım Markası: Effortless

E2W Studio'nun Tasarladığı, Doğal ve Teknolojik Birleşimin Ürünü: Effortless

Çin'in ilk kişiye özel saç bakım markası olan Effortless, E2W Studio tarafından tasarlandı. Marka, Çinlilerin saç özelliklerinden yola çıkarak, yerel toprak, iklim ve çevre koşullarına dayanarak yıllar süren titiz bir araştırma ve geliştirme süreci sonucunda ortaya çıktı. Bu sayede tüm saç tipleri, yaşam ortamları ve şekillendirme alışkanlıklarına sahip tüketiciler için 300'den fazla kişiye özel ve hassas saç bakım çözümü sunuyor.

Effortless, her bir ürün bilgisinin fonksiyonel olduğu ve açıklamalar yapmak için kullanıldığı bir ambalaj tasarımına sahiptir. Dekoratif bilgi eklememe durumunda, fonksiyonel bilgi işlenir ve mantıklı bir görsel hareket düzeni oluşturulur, bu da bilginin işlev olarak çözülmesini ve estetiği tamamlar. Veri algoritmaları ve doğal esansiyel yağlar, veri şemaları ve doğal formülasyonlarla tutarlıdır, hem çatışır hem de uzlaşır.

Markanın logosu için kullanılan font, Humanist sans serif'dir. Modern ve basit, Sans serif yazı tipi gibi, aynı zamanda değişen serif gövde hatlarının yumuşak güzelliğine sahiptir, bu da Effortless'ın marka stiliyle çok uyumludur. Marka sembolü, baş harf E'yi hassas ölçek çizgisiyle birleştirir, marka adını marka konseptiyle birleştirir.

Effortless'ın özgün özellikleri arasında, uluslararası tarzın çekirdek konsepti olan "fonksiyon eşittir estetik" anlayışı yer alır. Doğu bağlamında, Doğu hissiyatı ile uluslararası tarzı keşfetmek bu projenin anahtarıdır. Doğu estetiği, insanlara tarif edilemez bir his verir ve tasarımcılar, markanın baş harfleri "E" ve "L"yi format olarak kullanarak, çok boyutlu ve değişken bir şekilde bir değişken ızgara sistemi oluşturarak bu hissi rasyonel hale getirmeye çalışırlar.

Marka, gerçek tasarım gereksinimlerine göre düzen oranını değiştirebilir ve değişken ızgara sistemi, marka görsel sistematizasyon problemini etkili bir şekilde çözebilir. Tasarımın oranı, doğu kültüründeki "Fang Wu Xie Qi"den alınmıştır, yani genellikle bir dairede kareler ve bir karede daireler olduğunu söyleriz. İstatistiksel olarak, bu 1:1.414'tür. Batı altın oranı ile karşılaştırıldığında, doğu "Fang Wu Xie Qi" de gümüş oran olarak bilinir. Bu oranın kullanılması da tasarıma Doğu estetiğini dahil etmektir.

Effortless, lavanta yağı, biberiye yağı, Guaiac ağacı yağı, kakule yağı ve diğer 13 saf doğal yağ kokusu gibi SPA sınıfı ot ve ağaç rahatlatıcı yağ kokularına sahiptir. Sürekli araştırma ve keşif sürecinde, tasarımcı bu marka için gelecekteki kendi tasarım felsefesini buldu: gelecek doğalcılığı.

Effortless, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi mükemmel olan, mükemmel bir seviyede mükemmellik gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hengchen Shi
Görsel Kredileri: N/A
Proje Ekibi Üyeleri: Hengchen Shi
Proje Adı: Effortless
Proje Müşterisi: Hengchen Shi


Effortless IMG #2
Effortless IMG #3
Effortless IMG #4
Effortless IMG #5
Effortless IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun