I O Hotel: Bilinmeyenin Keşfi ve Tasarımın Sınırlarını Zorlama

Chen Huacai ve Xu Hezhan'ın Tasarladığı I O Hotel, Tasarımın Sınırlarını Zorluyor

Chen Huacai ve Xu Hezhan tarafından tasarlanan I O Hotel, tasarımın sınırlarını zorlayarak, bilinmeyenin keşfini ve tasarımın çeşitliliğini kutluyor.

I O Hotel, adını Jüpiter'in dört Galilean uydusundan en içte olan IO'dan (Jüpiter I) alıyor. IO, Güneş Sistemi'ndeki en jeolojik olarak aktif cisimdir. IO uydusu, bilinmeyenler, değişimler ve belirsizliklerle doludur. Bu özellikler, tasarımcıların otel için ilk kavramlarıyla örtüşüyor. Tasarımcılar, iç tasarımı belirli bir stile sınırlamayı reddederek, karşıt ama çeşitli tasarım unsurlarını birleştirerek kentsel otellere daha fazla olasılık getirdiler.

Otel, şehir merkezindeki bir ticaret binasının en üst katında yer alıyor ve dış mekan manzarasının panoramik bir görünümünü ve huzurlu bir ortamı sunuyor. Lobide, tasarımcılar orijinal eğimli iç çatı yapısını korudular ve doğal aydınlatmayı artırmak için cam tavan eklediler. Aynı zamanda, ışığı yumuşatmak ve ışık ve gölgelerin etkileşimini üretmek için delikli alüminyum levhalar kullandılar.

İç mekan, terazzo, derin renkli ultra ince taş malzemeler, ahşap ve deri kaplamalar vb. çeşitli malzemelerden oluşan bir paletle karakterize edilir. Bu, yumuşaklık ve sağlamlığı birleştirir ve mekanın dokularını zenginleştirir. Ana malzemeler arasında delikli alüminyum levha, ultra ince taş malzemeler, terazzo, ahşap kaplama, boyalı cam, mozaik fayans, paslanmaz çelik, ahşap döşeme ve boya bulunmaktadır.

Otel, toplamda 2500 metrekarelik bir alanı kaplar ve 36 özgün misafir odası bulunur. Her misafir odası bağımsız bir birimdir ve aynı zamanda, çok sayıda dönen objenin Güneş Sistemi'ni oluşturduğu gibi, çeşitli deneyimler sunan bir bütünün ayrılmaz bir parçasıdır. Sheraton'un karşısında yükselen I O HOTEL, kıyı şeridini kendi benzersiz şekliyle kucaklar.

Proje, Çin anakarasının güney kısmında yer alan ve eşsiz bir kıyı şeridi ve gelgit manzarası sunan Zhanjiang şehrinde bulunmaktadır. Tasarım ekibi, ışık ve gölgeleri, yapıları ve renkleri ustaca kullanarak, konukları bilinmeyeni deneyimlemeye ve keşfetmeye çeken hayal gücünü mekansal sahnelere enjekte etti.

Merdivenler, mekanın üç boyutlu görsel izlenimini güçlendirir ve yukarı ve aşağı çıkma deneyimini daha ilginç hale getirir. Eğimli çatı yapısına sahip odalarla yaklaşmak çok zorlu bir süreçti. Tasarım ekibi, iç çatı ve duvar arasındaki eğik bir açıyı 90 dereceye çevirdi ve gün ışığı girmesi için bir çatı penceresi ekledi. Bu şekilde, yeniden tasarlanan tavan hem basit bir forma hem de zengin detaylara sahip oldu ve mekandaki bir vurgu haline geldi.

Proje, IO (Jüpiter I) adını alır ve Guangdong, Zhanjiang'da bulunur. Otel, şehir merkezindeki bir ticaret binasının en üst katında yer alması nedeniyle dış mekan manzarasının panoramik bir görünümünü ve huzurlu bir ortamı sunar. Lobide, tasarımcılar orijinal eğimli iç çatı yapısını korudular ve doğal aydınlatmayı artırmak için cam tavan eklediler. Aynı zamanda, ışığı yumuşatmak ve ışık ve gölgelerin etkileşimini üretmek için delikli alüminyum levhalar kullandılar.

I O Hotel, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen Huacai and Xu Hezhan
Görsel Kredileri: Photography: ETERNO /MGS
Proje Ekibi Üyeleri: Chief designers: Chen Huacai, Xu Hezhan Design team: Jiang Honglan, Xu Meijie, Huang Jian, Lu Yunfeng
Proje Adı: I O Hotel
Proje Müşterisi: Chen Huacai and Xu Hezhan


I O Hotel IMG #2
I O Hotel IMG #3
I O Hotel IMG #4
I O Hotel IMG #5
I O Hotel IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun