Hyatt Centric Gaoxin Xi'an Duvar Resmi: Tarihi Dokunuşlarla Modern Sanat

Jansword Zhu'nun Eseri, Tarihi İpek Yolu'nu Modern Bir Dille Anlatıyor

Xi'an Hyatt Centric Gaoxin'de yer alan devasa duvar resmi, hem sanat dünyasında hem de otel mimarisinde kendine özgü bir yer ediniyor. Jansword Zhu'nun imzasını taşıyan bu eser, tarihi İpek Yolu'nun ve Xi'an şehrinin zengin kültürel mirasını çağdaş bir bakış açısıyla sunuyor.

61 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğindeki bu etkileyici mural, "İpek'in Fısıltısı ve Atların Şarkısı" teması etrafında şekilleniyor. Sanatçı Zhu, eserinde bir motoru andıran soyut bir ejderha başı ile başlayarak, Xi'an'daki terracotta ordu atı, yeşim at ve at taş oymalarından esinlenerek üç dinamik atı canlandırıyor. Bu atlar, Xi'an'da başkentlerini kuran üç hanedanlığı (Qin, Han, Tang) temsil ediyor. Dairesel formlar içindeki çizgiler ise rastgele değil; Tang hanedanlığı döneminin hat ustası Zhang Xu'nun kıvrak yazı stilinden ilham alıyor. Japon mimar Kuma Kengo'nun tasarladığı mimari yapının bütününü aydınlatan bu sanat eseri, Hyatt Centric markasının "Keşfetmek" özünü yansıtıyor.

Zhu'nun eseri, Hyatt Centric Gaoxin Xi'an otelinin en önemli sanat cazibesi olarak öne çıkıyor. "İpek'in Fısıltısı ve Atların Şarkısı" temasını benimseyen bu devasa duvar resimleri, Xi'an şehrinin tarihi İpek Yolu üzerindeki köklü geçmişini ve kültürel zenginliğini, çağdaş bir perspektifle sanatsal bir dille ifade ediyor. Eser, hem görsel hem de konseptsel derinliğiyle izleyicileri adeta bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Proje, 2019 Aralık ayında başladı ve 2023 Aralık ayında Xi'an'da tamamlandı. Bu süre zarfında Zhu ve ekibi, eserin her bir detayını titizlikle işleyerek, hem tarihi sadakat hem de modern sanatın yenilikçi dokunuşlarını bir araya getirdi. Eserin her bir bölümü, Xi'an'ın tarihi ve kültürel dokusunu modern bir sanat eseri olarak yorumluyor.

2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Altın ödüle layık görülen bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi ilerleten olağanüstü başarılı ve dünya üzerinde arzu edilen özellikleriyle önemli bir etki yaratan ürünler ve parlak fikirler arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jansword Zhu
Görsel Kredileri: Jansword Zhu
Proje Ekibi Üyeleri: Artist:Jansword Zhu
Proje Adı: Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural
Proje Müşterisi: Jansword Zhu


Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #2
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #3
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #4
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #5
Hyatt Centric Gaoxin Xi’an Mural IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun