Doğu Felsefesinin Şiirsel Mürekkebi: The Rhyme of Ink

Er Yu Design Co., Ltd. - Hsih Tung Tsai, Doğu Felsefesinin Şiirsel Mürekkebini Modern Tasarımla Buluşturuyor

Doğu felsefesinin Qi ve Şiir kavramlarından esinlenen tasarım ekibi, doğal unsurları odanın içine taşıyan geniş ve açık bir stil kullanıyor. Böylece her bir oda, zarafetini sergiliyor. Aynı zamanda, gelenekseli modern tasarım diliyle yorumluyor. Mürekkep ve renk, ahşap ve taşın birleşimi, sadece doğu tarzının zarafetini korumakla kalmıyor, aynı zamanda basit ve temiz modern tarzı da yansıtıyor.

Tasarım ekibi, fırça darbelerini yorumlamak için akıcı bulut dolaşımını kullanıyor ve ahşap unsurlar ve mermerlerle alanın yorucu dekorasyonunu ortadan kaldırıyor. Basit ve saf renk spektrumu, mürekkep resimlerindeki beyaz sanatı yansıtıyor. Bu, uçan bulutlar, akan su ve sis kavramını içeriyor ve başka bir tür insancıl iç mekan manzarası oluşturuyor. Büyük zemin tavan pencereleri, alanı dış mekan şehir manzarası ve manzaralarla uyumlu bir şekilde bağlıyor.

Giriş, zengin ve renkli doğu resim taşlarıyla döşenmiştir, mat bitişli çelik karolarla bağlantılıdır ve ardından Hanjiangxue Mermeri kullanılarak TV duvarına dönüştürülür. Kamusal alandaki taş ve ahşapların iç içe geçmesi, bu konut projesine yerel doğal ifade kazandırırken, özel alanlar çeşitli farklı kumaş malzemelerini kullanır, parlak renk uyumuyla her bir sakinin kişiliğini ve tercihlerini yorumlar.

Ana TV duvarı Hanjiangxue mermerinden yapılmıştır. Ağır taşın yük taşıma sorununu aşmak için ahşap bir taban yerine, güçlü yapıştırıcı yapısal taban ve demir çerçeve sağlam bir çerçeve olarak kullanılır. TV'nin üst ve altı, sesin hattını gizleyen 15 cm derinliğinde hareketli bir asansörle tasarlanmıştır.

Proje, teknolojinin akıllı bir evi olup, elektronik panel tüm alanın durumsal aydınlatmasını kontrol etmek için kullanılabilir. Bu nedenle, tasarım ekibinin derinden düşünmesi gereken zorluk, karmaşık kablo devresini planlamak ve onu görünmez, temiz ve düzgün hale getirmektir.

Doğu mürekkep resmi, siyahtan beyaza renk tonlarıyla, yoğun ve dağınık beyaz alan düzeni aracılığıyla, ağır ve hafif mürekkep arasındaki ilişkiyi tasvir eder. Tasarım ekibi, ana konsept olarak doğu mürekkep resminin şeklini ve anlamını kullanır ve çok sayıda ahşap ve mermer unsuru kullanır. Basit ve saf bir renk spektrumuyla, mürekkep resminin "beyaz" kısmı yansıtılır ve insancıl bir iç mekan ortamı yaratılır. Ayrıca, büyük zemin tavan pencereleri, kentsel peyzajın varlığını uyumlu bir şekilde tamamlar.

Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2021'de Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Er Yu Design Co., Ltd., Hsih Tung Tsai
Görsel Kredileri: Xi-Design
Proje Ekibi Üyeleri: Er Yu Design Co., Ltd
Proje Adı: Rhyme of Ink
Proje Müşterisi: Er Yu Design Co., Ltd., Hsih Tung Tsai


Rhyme of Ink IMG #2
Rhyme of Ink IMG #3
Rhyme of Ink IMG #4
Rhyme of Ink IMG #5
Rhyme of Ink IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun