Yenilikçi Tasarımın Adı: Oh Koltuk

Ao Zhou İmzasını Taşıyan Okur Köşesi

Oh Koltuk, kağıdın hafifliğini ve organik akıcılığını anımsatan oturma alanıyla yeni bir dönemin şafağını simgeliyor. Klasik bir ataşın siluetine saygı duruşunda bulunan basit bükümlü metal tüpler, tasarımın özgünlüğünü vurguluyor. Çeşitliliği, canlılığı, insanlığı ve kentsel unsurları bir arada harmanlayan bu koltuk, Münih'in, Kararlı Dağılım'ın doğum yeri olan şehrin ilhamını yansıtıyor.

Oh Koltuk, ikonik retro-fütüristik yumurta koltuğuna modern bir yanıt niteliğinde. Bükümlü tel tabanı ve imza niteliğindeki görsel açık oturma alanını birleştirerek, keskin teknolojiye yaklaşımlarının özünü yakalamayı başaran tasarımcılar, AIGC'nin yaratım sürecine dahil edilmesiyle, Yapay Zeka'ya dair bakış açılarını sergiliyor: açık fikirli bir şekilde ortak çalışma ve dikkatli düşünme, ilerlemeyi benimserken çevresel bağlamı göz önünde bulundurma.

Blender, Figma, Photoshop ve AIGC kullanılarak tasarlanan Oh Koltuk, %100 geri dönüştürülebilir polietilen, kumaş ve paslanmaz çelik malzemelerden üretilmiştir. 706 mm X 1316 mm X 1356 mm boyutlarındaki bu tasarım, Yapay Zeka, algoritmik mobilya, retrofütüristik, sürdürülebilirlik, AI destekli tasarım, mobilya tasarımı, generatif tasarım, geri dönüştürülmüş malzeme, paslanmaz çelik, gelecek öngörüsü, lounge koltuk, sessel tasarım ve ergonomi gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Sanat Yönetmeni Jiaying Zhou (Connie), Baş Tasarımcı Ao Zhou ve Görselleştirme Tasarımcısı Jackson Zhang'dan oluşan ekip, bu projeyi 2023 Ekim'inde Münih'te başlatarak 2024 Ocak'ında Münih ve Los Angeles'ta tamamladı. Tasarım süreci boyunca, yaratıcı teknolojilerin tasarım sürecine olan etkisini keşfeden bu spekülatif deneyim, generatif tasarımın erken aşama keşiflerini hızlandıracağını, ancak son görselleştirmeye nasıl yardımcı olduğunu bilmiyorduk. Tasarımcı iş akışının generatif ortak yaratım tarafından nasıl etkilendiğini anlamak için, MidJourney'den Blender'a, Photoshop'a kadar her tasarım süreci adımından veri alışverişini topladık ve analiz ettik.

AI modelini eğitme süreci, karşılaştığımız en büyük zorluktu. Halka açık bir generatif AI modeliyle sıfırdan başlamak yerine, 1920'lerin-1930'ların ve 1950'lerin-1960'ların modernizm ve retro-fütüristik katalogları üzerinde Kararlı Dağılım görüntü oluşturma modelini eğittik. Bu süreç binlerce iterasyon ve fikir üretimine yol açtı. AI'nin teknik taleplerine uyum sağlamak ve eğitim ve altyapıya yatırım yapmak zorundaydık.

Oh Koltuk, 2024 A' Generatif, Algoritmik, Parametrik ve AI Destekli Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etmek ve yetkin teknik özellikleri sunmakla saygı duyulan bu ödüller, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ao Zhou
Görsel Kredileri: Ao Zhou
Proje Ekibi Üyeleri: Art Director: Jiaying Zhou(Connie) Chief Designer: Ao Zhou Visualization Designer: Jackson Zhang
Proje Adı: Oh Chair
Proje Müşterisi: Meso Design


Oh Chair IMG #2
Oh Chair IMG #3
Oh Chair IMG #4
Oh Chair IMG #5
Oh Chair IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun