Taze Doğadan: T’aom’un Yenilikçi Meyve Suyu Tasarımı

Binggrae Tasarım Ekibinden Doğal Lezzet Arayışı

Binggrae Tasarım Ekibi, meyve suyu serisinde doğallığı ve tazeliği ön plana çıkaran bir tasarım anlayışı benimsemiş. T’aom markasının, meyvelerin gerçek lezzetini arayan bir marka kimliği oluşturulurken, tüm ürünler arasında birlik sağlamak amacıyla taze meyveleri vurgulayan bir tasarım stratejisi izlenmiş.

Premium soğuk meyve suyu markası T’aom, doğal içeriklerle taze meyvenin tadını koruyor. "Doğadan taze toplanmış" sloganı, markanın taze meyve lezzetini sunma hedefini yansıtıyor. Soğuk meyve suyundan başlayarak, sağlık bilincine sahip ABC meyve suyu, oda sıcaklığında saklanabilen organik sular ve meyve aromalı dondurmalara kadar genişleyen bir marka portföyüne sahip.

Global çevre dostu yaklaşımların bilincinde olan Binggrae, markanın çevreye olan saygısını göstermek için ekolojik ambalaj kullanıyor. Alüminyum kapak yerine atık miktarını azaltan şerit kapak uygulanmış ve su ile temas ettiğinde doğal olarak ayrılan 'eko-etiket' ile tüketicilerin geri dönüşüm çabalarına destek veriliyor. Binggrae, sadece taze lezzet ve görseller açısından değil, aynı zamanda genellikle göz ardı edilen ambalaj açısından da çevre dostu bir marka sunmaktan gurur duyuyor.

Ürünlerin teknik özellikleri ise şu şekilde belirlenmiş: 235ml şişe meyve suyu boyutları 50mm genişlik x 150mm yükseklik; 730ml şişe meyve suyu boyutları 75mm genişlik x 220mm yükseklik; 120ml karton meyve suyu boyutları 50mm genişlik x 70mm yükseklik; dondurma bar boyutları 70mm genişlik x 210mm yükseklik.

Sanat Yönetmeni Hye Jin Park, Grafik Tasarımcılar Jung Sin Park, Soo Min Suk ve Gi Jun Choi'nin katkılarıyla zenginleşen tasarım ekibi, Ekim 2020'de Seul'de başlayan projeyi Haziran 2022'de tamamlamış.

Binggrae T’aom, sadece doğal içeriklerle taze meyve tadını koruyan premium bir soğuk meyve suyu markasıdır. "Doğadan taze toplanmış" sloganı, markanın taze meyve lezzetini sunma hedefini yansıtırken, marka şimdi sağlık bilincine sahip ABC meyve suyu, oda sıcaklığında saklanabilen organik sular ve meyve aromalı dondurmalarla ürün yelpazesini genişletiyor.

Tasarım, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'nde Bronz ödülüne layık görülmüştür. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: heejae ju
Görsel Kredileri: Binggrae
Proje Ekibi Üyeleri: Hye Jin Park (Art Direction) Jung Sin Park (Graphic Design) Soo Min Suk (Graphic Design) Gi Jun Choi (Graphic Design)
Proje Adı: T'aom
Proje Müşterisi: Binggrae


T'aom IMG #2
T'aom IMG #3
T'aom IMG #4
T'aom IMG #5
T'aom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun