Belight Kamp Evi'nin Yenilenmesi: Doğa ile Diyalog

Kefeng Sun'dan Çevre ve Yerellik Odaklı Tasarım

Doğanın renkleri ve şekilleriyle uyumlu bir diyalog yaratan Belight Kamp Evi'nin yenilenmesi, Kefeng Sun'un imzasını taşıyor. Paslanmaz çelik ve çam ağacının hikayesi.

Kefeng Sun tarafından yeniden tasarlanan Belight Kamp Evi, doğal ortamıyla uyumlu, yenilikçi bir mimari anlayışın ürünü. Eski orman koruma evleri olarak kullanılan bu iki beyaz yapı, kampın hizmet odaları olarak yeniden işlevlendirilmiş. Yapının iç mekanlarını yeniden düzenleyen Sun, fonksiyonel gereksinimleri karşılarken, canlı ve ilgi çekici mekanlar yaratmayı başarmış.

Yapının ikinci katı, dalgalı paslanmaz çelik levhalarla kaplanmış ve bu sayede çevresinin renklerini ve şekillerini soyut bir şekilde yansıtıyor. İlk katın cephe tasarımı ise çevredeki çam ormanından elde edilen çam odunlarıyla doldurulmuş bir kafes duvarı şeklinde. Bu malzeme kullanımı, mimari ile doğa arasında ortak bir sınır oluşturuyor ve binanın yerel bir karakter kazanmasını sağlıyor.

700 metrekarelik bu yapı, iki katlı ve çatısı ile ana yapısı korunarak yenilenmiş. Büyük binada erkek ve kadınlar için değişim odaları ve duş alanları bulunurken, küçük bina ise ticari bir alan olarak düzenlenmiş. Açık yüzme havuzu ve dış platform ile bütünleşen bu alan, kamp hizmet merkezinin çekirdek etkinlik alanı haline gelmiş.

Yapının çevresindeki tüm ağaçlar korunmuş ve yer örtüsü olarak çakıl, çim ve sazlık kullanılarak doğal ekoloji pekiştirilmiş. Ayrıca, manzaranın keyfini çıkarmak için arazi farklılıklarından yararlanılarak bazı ahşap platformlar inşa edilmiş.

Kefeng Sun'un yenilikçi tasarımı, 2022 yılının başlarında başlayıp aynı yılın Aralık ayında tamamlanmış. Hangzhou, Çin'deki Jingshan kasabasında hayata geçirilen bu proje, kampçılar için konforlu bir destek noktası olmanın yanı sıra, sanat sergileri, doğum günü partileri, düğünler, yeni araba lansmanları, moda dergisi çekimleri ve çeşitli şirket etkinlikleri gibi çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanmış.

Belight Kamp Evi'nin yenilenmesi, A' Design Award 2024'te Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı kategorisinde Demir Ödülü'ne layık görülmüş. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara veriliyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan ve olumlu hisler uyandıran bu tasarımlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: KEFENG SUN
Görsel Kredileri: Photo credits: Situxiangyin
Proje Ekibi Üyeleri: KEFENG SUN
Proje Adı: Renovation of Belight Camp House
Proje Müşterisi: Belight Manor


Renovation of Belight Camp House IMG #2
Renovation of Belight Camp House IMG #3
Renovation of Belight Camp House IMG #4
Renovation of Belight Camp House IMG #5
Renovation of Belight Camp House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun